La restauració proposa el seu pla de reobertura.
La restauració proposa el seu pla de reobertura.

La restauració proposa reobrir al 30% a partir de dilluns

El pla que el gremi de restauració ha presentat al Govern inclou ventilació, separació entre taules i l’ús de mascareta entre plats

Els restauradors proposen al Govern un pla de desescalada progressiva a partir de dilluns i de reobertura escalonada dels locals. La primera fase de la desescalada d'aquest pla dels gremis és del 23 de novembre fins al 8 de desembre i permet l'obertura dels bars i restaurants amb un aforament màxim del 30%, ampliable fins al 50% si es pot garantir una distància mínima d'1,5 metres entre taules. 

Els establiments, a més, hauran de garantir la ventilació i quedarien tancats aquells espai on no fos possible. També es recomana l'ús de mascaretes entre plats. El Departament d'Empresa ha traslladat la proposta a la resta del Govern.

Una altra de les mesures incloses en aquest pla dels restauradors de Catalunya per a la progressiva reobertura dels negocis de la restauració és que el tancament ha de ser a les onze de la nit, es poden mantenir obertes les terrasses i que abans d'entrar als establiments els clients es facin un control de temperatura i registrin les seves dades personals si en donen el seu consentiment. En aquesta primera fase, es mantindria el màxim de sis persones per grup.

La segona fase començaria per Nadal

Les altres dues fases són del 9 de desembre fins als 6 de gener i del 7 de gener en endavant, amb uns mesures que s'haurien d'anar flexibilitzant paulatinament. Els restauradors també proposen crear un grup de seguiment de la desescalada on participin el sector i les conselleries de Salut, Interior i Empresa. La proposta ha anat a càrrec de les cinc federacions i gremis de restauració de Catalunya: el Gremi de Barcelona, la federació intercomarcal, la federació de les comarques gironines, l'hostaleria de Lleida i l'associació d'hostaleria de Tarragona. Els restauradors es van reunir dilluns amb el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, per traslladar-li la proposta, i des de llavors està sobre la taula del Govern, i en discussió.

Fa una setmana, el Gremi va celebrar un acte a Barcelona amb líders gastronòmics per reclamar la reobertura del sector on ja es van perfilar algunes de les propostes dels restauradors per reprendre l'activitat.

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive