Restaurants, de nou a la corda fluixa.
Restaurants, de nou a la corda fluixa.

Redacció / ACN

La restauració demana formació digital i en xarxes socials

Un estudi identifica que els perfils professionals que calen han de ser polivalents i amb competències digitals

patrocini Pous B

El sector del comerç i la restauració de Barcelona coincideixen que cal més formació professional orientada a la digitalització i les xarxes socials, en especial després de l'experiència i els canvis que han viscut de primera mà durant la pandèmia. Així ho recull un estudi fet per l'Observatori de l'FP, que ha parlat amb més de 200 restaurants, comerços i hotels de la ciutat. La gran majoria, el 80%, demanda més formació i situa nous perfils professionals i tendències en el context postpandèmia. Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona ha assegurat que pren nota de les necessitats detectades, que permetran "afinar" les accions formatives que es fan a nivell municipal.

En el cas de la restauració, les tendències que recull l'estudi apunten cap a un augment del consum de productes frescos i de proximitat, la valoració dels productes “reals” (sense sucres, additius, conservants...) i el consum ecològic, una demanda que es considera que no està satisfeta. D'altra banda, també s'apunta al menjar a domicili a través d'una presa de comanda en línia així com sistemes per fer reserves per internet o gestionar les comandes per emportar o a domicili, la presentació de la carta, així com la informatització del servei comptable.

Cursos formatius i accions prioritàries

L'estudi planteja que es puguin fer cursos formatius descentralitzats als barris i suggereix comptar amb les associacions de comerciants i hotelers per organitzar-los. A banda, proposa la creació d'una gran plataforma de venda en línia per competir amb els gegants del sector.

Es consideren prioritàries accions formatives orientades, per exemple, a gestionar comandes via aplicació mòbil i via web pròpia, a fer comandes en línia per lliurar a domicili i també altres relacionades amb les xarxes socials, com creació, gestió i posicionament web i màrqueting en línia.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive