Terrasses plenes a la Plaça de Santa Anna. Foto: R.Gallofré
Terrasses plenes a la Plaça de Santa Anna. Foto: R.Gallofré

Mataró: el sector de la restauració demana ampliar la temporada de terrasses

El Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme reclama a l'Ajuntament diverses ajudes per poder aturar el cop de la Covid-19.

El Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme ha entrat una petició al registre d'entrada de l'Oficina d'Atenció Ciutadana una carta adreçada a l'alcalde, David Bote, on reclama una sèrie de mesures per poder aturar el cop de la Covid i les restriccions derivades en el sector de la restauració. Signada pel president, Enric Bartrés, en ella assenyala que "l'ajuntament hauria de ser més sensible a l'actual situació" i també ser "contundent en l'aplicació de mesures concretes que facilitin la subsitència de les empreses, que són les que sostindran el nivell d'ocupació que necessita la nostra societat".

Per això, en el text apunten diversos punts clau que consideren bàsics per al sector, entre ells deixar sense efecte l'increment de la taxa de la brossa comercial previst per 2021, aplicar els descomptes ja demanats per a la gestió de terrasses i tenir en compte els dies que van estar tancades, així com el període en el que han actuat amb aforament limitats i allargar aquests descomptes al 2021.

Reclamen més laxitud en els espais exteriors

També consideren que cal allargar la temporada de terrasses més enllà del 14 d'octubre per poder treballar tot l'hivern i enganxar-se amb la temporada d'estiu del 2021: "D'aquesta manera es permetria mantenir la facturació i els llocs de treball; evidentment amb el corresponent recàrrec en la seva taxa per ocupació de via pública per terrassa". També demanen "laxitud" en l'ocupació de les terrasses perquè tinguin el màxim espai possible, respectant sempre les distàncies amb els vianants. "Tanmateix, actuar amb duresa amb qui incompleixi normativa Covid".

Per últim, consdieren que cal una campanya institucional de suport adreçada a la ciutadania en general per posicionar la restauració de Mataró com a sector segur i de confiança en la gestió de la Covid-19 en els seus establiments.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive