Digitalització i altres estratègies per revifar l'hostaleria
Digitalització i altres estratègies per revifar l'hostaleria

Digitalització i altres estratègies per revifar la restauració

Prenem l’exemple recent d’innovació i transformació de ElTenedor per entendre com l’hostaleria es pot recuperar de les restriccions i la pandèmia.

patrocini Pous B

Innovar o morir. Un lema que es pot aplicar avui dia amb més raó degut a que finalment podem veure la llum al final d’un túnel que semblava no tenir fi. Poc a poc, el pla de vacunació nacional avança i les restriccions es redueixen, per la qual cosa podem tornar en certa mesura a la “vida pre-pandèmia”. Moltes empreses i sectors han patit de llargs períodes de tancament durant aquests passats mesos, per la qual cosa actualment s’estan buscant formes de recuperar el temps perdut i retornar cada negoci al seu màxim esplendor. També és el cas del sector de la gastronomia i l’hostaleria, on podem prendre l’exemple de transformació i evolució recent que està fent ElTenedor, la app de reserves de restaurants que cada cop està creixent i millorant més.

Internacionalització i digitalització; el cas de ElTenedor

Va ser a mitjans del passat mes de maig quan ElTenedor va passar a dir-se TheFork. Aquest canvi de nom a la seva versió anglesa demostra una clara intenció per internacionalitzar la marca, fet que ha estat impulsat pel nou CEO de Iberia i Llatinoamèrica: Sérgio Sequeira. Actualment l’empresa ofereix servei  fins a 80.000 restaurants a tot el món i la seva presència s'eleva a 22 mercats. El 88% dels locals que es troben en TheFork han hagut de reorientar el seu negoci després de la irrupció de la pandèmia, al mateix temps que 6 de cada 10 establiments han perdut el 50% de la seva facturació. Quant a les dades d’Espanya, el número total de restaurants que podem trobar representats a l’app s’eleva fins als 12.000.

Tal i com comenta Sequeira a Business Insider: la irrupció de la pandèmia ha estat l'empenta definitiva per a la digitalització del sector i ha fet que molts restaurants es recolzin en eines digitals. Un exemple d’aquest moviment, en el cas de TheFork, és el llançament de TF Pay: una nova solució que permet pagar el compte dels establiments adherits a la plataforma directament des de la pròpia app.

Amb aquesta nova funció es pretén fomentar el pagament digital contactless i assolir un millor control de les transaccions. Actualment, aquesta funcionalitat ja l'apliquen uns 2.000 restaurants i la seva integració en la resta és qüestió de temps.

El CEO de la companyia valora positivament el futur proper en l’àmbit de l’hostaleria. Considera que amb l’aixecament de les restriccions de mobilitat els consumidors començaran a sortir de nou a dinar o sopar fora. A més, en el cas de TheFork els ajudarà el fet de que durant la pandèmia la gent s’ha acostumat a reservar de forma online i amb una antelació més elevada. Aquest fet, juntament amb l’aprofitament de les noves tecnologies, son alguns dels punts clau a l’hora de sortir de la crisi a la que molts sectors, com és el de l’hostaleria, s’han vist abocats.

Font: business insider

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive