El creixement en empreses depèn de la pandèmia.
El creixement en empreses depèn de la pandèmia.

Redacció / ACN

Les fallides empresarials augmenten un 5,8% a la UE el primer trimestre de 2021

Espanya és el tercer estat de la UE que registra més fallides

Les fallides empresarials augmenten un 5,8% a la UE al primer trimestre de 2021, segons l'Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea. El nombre de fallides registrades a l'Eurozona és lleugerament més baix, un 1,8%. Espanya és el tercer país de la UE que registra més fallides empresarials, amb un 16,2%. Per davant, amb augments encara més elevats, hi ha Romania amb un 72,1%, seguit de Polònia amb el 16,6%. En canvi, les disminucions més importants del nombre de declaracions de fallides es van trobar a Letònia (42,2%), Estònia (23,7%) i els Països Baixos (20,1%).

El nombre de fallides va augmentar per a la gran majoria de sectors de l'economia. Els augments més significatius van ser al transport, als serveis d'allotjament i alimentació i a l'educació i les activitats socials. A la indústria i la construcció també van augmentar de forma moderada les fallides. L'única excepció va ser la informació i la comunicació, on hi va haver una lleugera disminució.

Pel que fa al nombre de registres d'empreses, va augmentar un 0,3% a la UE i va baixar un 0,1% a l'eurozona el primer trimestre de 2021. Els estats membres on es van observar els majors increments en el registre de noves empreses van ser: Lituània amb un 16,2%, seguit de Bulgària (12,0%) i Itàlia (6,0%). Els descensos més importants es van observar a Eslovàquia, que registra una caiguda del 24,2%, Portugal (14,9%) i Letònia (7,9%).

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive