Restaurant Can Dimas
Notícies relacionades
Restaurant Can Dimas

Can Dimas de Mataró és distingit com a restaurant centenari

La Generalitat premia el restaurant Can Dimas dins els Premis Nacionals de Comerç

Can Dimas, el restaurant més històric i de més anomenada del  Maresme, al Passeig Marítim de Mataró, està d’enhorabona. La Generalitat de Catalunya el reconeix com a establiment centenari just un any després de la celebració d’aquests primers 100 anys d’un dels noms propis de la gastronomia mataronina.

Can Dimas va complir el 2021 el centenari o, més ben dit, va complir més d’un segle d’història. Així ho va documentar el periodista mataroní Santi Carreras amb el seu llibre ‘Can Dimas: més de cent anys d’història’. En aquest volum, que repassa la història d’un restaurant molt estimat per moltes generacions de mataronins, Carreras situa al 1921 el primer document que acredita el primer Can Dimas (encara amb un altre nom) però explica que molt probablement els fundadors del negoci ja van obrir un restaurant de peix el 1907 a baix a mar.

Jordi Morist i Santi Carreras, a Can Dimas amb el llibre. Foto: R. Gallofré
Jordi Morist i Santi Carreras, a Can Dimas amb el llibre. Foto: R. GallofréCom que els documents van a missa i el centenari està acreditat del 2021, és aquest any que la Generalitat ha reconegut el restaurant mataroní dins dels Premis Nacionals de Comerç. Aquests guardons volen posar de manifest “el prestigi del comerç, particularment del comerç urbà de proximitat” i inclouen uns premis als establiments comercials amb 100 i més anys i 150 anys o més d'història. 

Can Dimas, al passeig marítim de Mataró, és un restaurant molt popular i associat durant generacions als àpats i celebracions d’etiqueta i excepcionals per a famílies, gremis o empreses de tot el Maresme. Un restaurant d’anomenada, regentat primer per la família Fàbregas i actualment pels Morist, que mantenen un estil tradicional de cuina basada en el peix.

dimas
Un dels plats de Can Dimas

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive