bars i restaurants.
bars i restaurants.

Redacció / ACN

Bars i restaurants volen ajudes per cessament d'activitat tot i fer menjar a domicili

Les mútues interpreten que els establiments no han tancat totalment perquè la Generalitat permet el 'delivery'

Els gremis de restauració de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) es mostren indignats per la impossibilitat d'accedir a les prestacions per cessament de l'activitat que ha impulsat el govern espanyol. En un comunicat, lamenten que les mútues han interpretat que els bars i restaurants catalans no han tancat totalment, ja que la Generalitat permet la venda de menjar per endur. A més, es dona el cas que els establiments que no tenen capacitat per oferir el servei de 'delivery' tampoc poden optar-hi. També creuen que, aquells que sí que poden fer-ho, "mai tindran la demanda necessària perquè els hi surti a compte el negoci sense un suport econòmic extra". Per això reclamen un "replantejament" dels ajuts.

Els gremis associats, com és el cas del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Bages, asseguren que el menjar a domicili és una opció per "complementar" o "mantenir els bars i restaurants actius i connectats amb els clients". "És més una manera de demostrar que sempre hi som, que no pas un servei per guanyar-se la vida", asseguren. Per això, lamenten que, a banda de no poder acollir-se a la prestació de cessament d'activitat, es troben amb què "l'alternativa d'oferir 'delivery' no ens permet sobreviure".

En aquest sentit, critiquen que les prestacions que ofereix el govern espanyol "no responen a la realitat del sector" i "no són coherents" amb les seves necessitats. "Les prestacions que proposa el govern espanyol són com intentar parar una hemorràgia amb una tireta o com posar gasolina a un avió amb llaunes de 5 litres: poc pràctiques, molt surrealistes i totalment impossibles", lamenten.

Les condicions són "duríssimes"

També critiquen que s'han establert unes "condicions duríssimes" per accedir a altres modalitats de prestacions que fan que "als restauradors els surti més a compte donar-se de baixa de l'activitat i tancar el negoci". En concret, denuncien que han de justificar que la facturació ha baixat un 75% respecte l'any anterior per accedir als ajuts. Per això, reclamen poder optar a la prestació "sense que la facturació hagi hagut de caure en picat".

Al mateix temps, també demanen que es pugui cobrar el 70% de la base de cotització. A diferència del mes de març, l'ajuda preveu ara retornar entre un 20 i un 30% menys de la base de cotització dels autònoms que cessin l'activitat.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive