El mític Palomares és una de les instal·lacions de platja que corre perill a Vilassar de Mar.
Notícies relacionades
El mític Palomares és una de les instal·lacions de platja que corre perill a Vilassar de Mar.

L'adéu definitiu del Palomares

La Llei de Costes és implacable i acaba amb un dels restaurants més mítics del front marítim del Maresme.

Després d'un mig segle de funcionament, el Palomares, emblemàtic punt de trobada a Vilassar de Mar, ha tancat les seves portes definitivament. La popular parada costanera ha hagut de clausurar degut a una disposició del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, que requeria l'aturada de les operacions a causa de l'incompliment de la legislació de costes. Des de 1989 va estar sol·licitant pròrrogues, però finalment la llei de costes ha acabat amb aquesta situació.

Durant l'època d'estiu, el restaurant Palomares ha estat un nucli vital del municipi i famosos són els seus arrossos i plats de peix. Tanca el restaurant per procedir a l’enderroc d’una construcció que es considera està massa a prop de mar segons la llei. Una pancarta que proclamava "Salvem Palomares" es podia  veure a l'entrada de l'establiment, encara que queda ja en no res. El responsable del restaurant, Ramon Huguet, va explicar a TV3 que estava una trist: "Observar que la gent ha vingut a fer el comiat... et toca el cor".

Malgrat que des de l'Ajuntament de Vilassar de Mar es van fer moviments in extremis per intentar plantejar la necessitat de mantenir edificacions que hi ha del municipi a la platja i que són part del seu patrimoni cultural, social i esportiu, la llei de costes és implacable tot i haver rebut un projecte amb diferents propostes per fer actuacions diverses.

Per la seva part, l'administració local de Vilassar de Mar va demanar als partits polítics catalans amb representació al Senat que demanessin una revisió de la llei de costes. Aquesta revisió hauria de permetre l'existència d'estructures i embarcacions varades a la sorra, com el patí català i les embarcacions de pesca històriques, amb l'objectiu de preservar el ric patrimoni cultural i esportiu de Catalunya. En relació a això, s'està treballant en un informe que abordi aquesta problemàtica.

Comentaris (7)

Xavier Fa 17 dies
Doncs a eliminar-los tots. Penso que la platja és un espai de tots, no d'uns quants privilegiats que s'ho poden pagar. I no parlo dels serveis de temporada, sinó de la privatització de l'espai públic.
Robert Fadó Fa 17 dies
L'Hotel Colon de Caldetes es va enderrocar i aixecar de nou fa poc temps. La llei o es o no per a segons qui
Josep Fa 17 dies
Si home: la llei del *tejemaneje*
Pepet Fa 17 dies
Un xiringuito a 100 mts de l,aigua fa nosa i es contrari a la llei del embut, perdo, vul dir lkeu de costes, pro uns quants gratacels a la mateixa distancia de l,aigua es veu q no, q es molt maco i fa progrès (?) com ara Benidorm
Alex Fa 17 dies
Exacte, la Llei la tenen de complir totes les edificacions, restaurants, hotels, cases, etc. Si es fa excepció per un també tindrien més o menys dret altres.
Maria Rovira Fa 17 dies
Molts trist . Un dels restaurants mes macos i mes normals a la platja . Això es un injustícia . Era un paner anar a dinar allà . I una gent fabatstica . Quina pena 🙏
Maribel Fa 19 dies
No se quina llei de costes es, que segons on hi han hotels dins l'aigua.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive