Cua davant el Frankfurt de La Riera en el dia de la seva reobertura. Foto: P. Ramentol
Cua davant el Frankfurt de La Riera en el dia de la seva reobertura. Foto: P. Ramentol

Reobren els dos Frankfurt del centre després del confinament

El Frankfurt de la Riera i el de la Plaça de Santa Anna de Mataró atenen les comandes d'una en una, rere un metacrilat, fet que genera cues d'espera

El dijous 28 de maig, quart dia de la Fase 1 del desconfinament, Mataró va recuperar els Frankfurts. A les set de la tarda en punt alçava la persiana i començava a despatxar el de la Riera. En paral·lel feia el mateix el de Santa Anna. Els dos establiments de menjar ràpid més populars s'han hagut d'adaptar a la nova normativa i en pocs minuts es generaven petites cues de clients àvids dels seus entrepans.

Eren les set en punt quan la Maria i unes amigues eren les primeres de demanar un Frankfurt a l'establiment de la Riera. Acte seguit de demanar-lo se n'anaven a un portal proper a menjar-se'l. És una elecció que repetien seguidament altres clients com una família que havia vingut directament de Vista Alegre per estrenar el Frankfurt de la Riera, davant la impossibilitat de menjar-se els entrepans a la barra, que està tancada.. Els dos Frankfurt's no tenen l'interior obert, només es pot demanar per emportar des de peu de carrer, demanant el que vols a un dels seus treballadors, que és rere un metacrilat de protecció. 

Una línia a terra marca la separació necessària respecte el següent torn i a partir d'ella s'han generat petites cues de seguida. Tots els treballadors van protegits amb gorro, mascareta i guants i com a principal novetat es pot pagar en tots dos establiments amb targeta, cosa impensable abans de la Covid-19. Per garantir la seguretat sanitària i alimentària treballen quatre treballadors per torn: un atén al públic, dos preparen els entrepans i el quart embolica i embossa. 

"Sabem que molta gent ho estava esperant"

La reobertura dels Frankfurts era molt esperada. "Hem notat que hi havia moltes ganes que reobríssim, sabem que molta gent ho estava esperant i que ens ho demanava a les xarxes socials", explica Caterina Vallès, propietària de l'establiment de la Riera. Vallès explica que s'ha esperat al dia d'avui "per tenir-ho tot perfectament controlat, amb l'autorització d'un tècnic de riscos laborals i tot el material de protecció preparat perquè el més important ha de ser protegir el client". Al Frankfurt de la Riera hi ha 10 treballadors en plantilla que es reincorporen a la meitat de la jornada laboral que tenien. Vallès espera que en 15 dies es puguin recuperar les antigues jornades i deixar enrere l'ERTE que ha hagut de fer l'empresa i que, com recordava un dels treballadors avui, encara no han cobrat de l'Estat. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive