-
-

Mataró compta amb més de 1.000 establiments alimentaris

Un 13% són d'alt risc pel tipus de producte i destinatari.

L’Ajuntament de Mataró ha actualitzat les dades del cens d’establiments alimentaris de la ciutat on s’inclouen les parades dels mercats ambulants i els establiments alimentaris i de restauració sedentaris. Aquest cens no té en compte les parades de fires i d’altres esdeveniments puntuals. A 30 de juny del 2016, Mataró disposa de 1.178 establiments alimentaris que segons la seva tipologia es classifiquen en establiments d’alt, mig i baix risc. Per fer aquesta classificació es tenen en compte conceptes com el tipus de producte i el públic destinatari, entre d’altres.

El cens inclou carnisseries, forns de pa, negocis de fruites i verdures, menjars preparats, peixateries, espais polivalents com són els supermercats, botigues de venta de llaminadures, etc. A febrer de 2016, Mataró tenia censats 1.151 establiments i segons les auditories realitzades un 13% són d’alt risc, un 48% són de mig risc i el 39% són de risc baix. Al desembre del 2012 es van censar 912 establiments dels quals un 9% es van considerar d’alt risc, un 62% de risc mig i un 29% de baix risc. El risc pot estar relacionat amb possibles males praxis (que l’Ajuntament assessora per millorar mitjançant inspeccions) i també pel tipus d’establiment, ja que es valora amb major risc un negoci que té una activitat més sensible (menjar per a gent gran o nens) que d’altres (un bar que només fa entrepans).

Durant els sis primers mesos de l’any s’han inspeccionat ja 179 negocis. Les inspeccions es fan en base a campanyes impulsades per la mateixa administració, per denúncies o basades en el risc sanitari de cada negoci. Arran de les inspeccions, s’ha posat multes coercitives en els primers sis mesos del 2016 que sumen un total de  13.716 €. Les multes coercitives no tenen caràcter de sanció i s’utilitzen quan el personal inspector constata l’incompliment de les empreses de les mesures cautelars o dels requeriments que s’han fet durant una visita d’inspecció.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive