Els alumnes de l’Escola del Gremi serveixen el Plat, aquest dimarts dia 14.
Els alumnes de l’Escola del Gremi serveixen el Plat, aquest dimarts dia 14.

Gemma Castanyer

Les perles verdes van a concurs

Vint restaurants de Mataró i tres de la comarca participen en les IX Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró

L'olor de la tripleta màgica –la sèpia, els pèsols i les patates– s'han tornat a sentir aquest dimarts dia 14, en la presentació de les IX Jornades Gastronòmiques, del Plat de Mataró. En aquesta ocasió vint-i-tres restaurants, tres menys que l'any passat, participen de les activitats culinàries que s'allargaran fins el proper 30 d'abril, i entre les quals en destaca el concurs que premia la versió més suculent de la tradicional recepta. Amb aquest plat, Mataró s'afegeix a la promoció del pèsol que es promociona en el circuit gastronòmic de diferents pobles de la comarca, com Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d'Estrac i Cabrils.

Tant el president del Gremi d'Hosteleria i Turisme de Mataró i Maresme, Antoni Graupera, com l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron han destacat el fet que aquestes iniciatives han posat en sintonia territoris i productes. Per Baron l'estacionalitat i el bon producte conformen un reclam econòmic i turístic molt important. «Ens hem de distingir en l'estació del pèsol, però també a l'estiu, la tardor o l'hivern. Cada temporada ho pot fer amb el seu producte», h dit. Per aconseguir-ho, segons l'alcalde, cal disposar d'espais per conrear els ingredients autòctons com els terrenys de les Cinc Sènies, als quals ha fet al·lusió.

En la presentació de les Jornades també hi va assistir el president del Consorci de Promoció Turística de la Costa del Maresme i alcalde de Cabrera de Mar, Carles Rocabert, que va destacar la voluntat personal de recolzar en tot moment iniciatives d'aquest caire.

La presentació de les IX Jornades Gastronòmiques ha culminat, com no podia ser d'altra manera, amb un tast del Plat de Mataró, elaborat pels alumnes de l'Escola de Restauració i Cambreria de Mataró, amb seu al carrer Germans Thos i Codina.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive