-
-

S. F.

Les jornades del Plat de Mataró promouran una pesolada popular

El concurs de restaurant d'aquestes jornades gastronòmiques canvia de format i es farà en una sola seu

Les 14a Jornades gastronòmiques del Plat de Mataró tindran diverses novetats rellevants durant el període en el que se celebren, del 16 de març al 30 d’abril. Enguany, segons ha explicat Antoni Graupera, president del gremi d’hostaleria i turisme, realitzaran una pesolada popular per primera vegada el diumenge 27 de març a la Plaça Santa Anna a partir de les 12.00h, en la qual hi haurà també beguda a preu popular. Segons han explicat en roda de premsa, la idea és “afegir-hi activitats” com una petita fira on hi participarà la confraria de pescadors de Mataró, L’associació Mestres del Gai Saber –faran una dansa-, i la Unió de pagesos. “Volem que la gent s’acosti als tres sectors, hostaleria, conreu i pescadors) que formen part dels aliments del plat de Mataró, la sépia amb pèsols”, han afegit.

En aquesta pesolada també es “recolliran aliments de tot tipus” a favor de Càritas interparroquial, que posteriorment rebrà el material recollit de part del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.

Graupera ha explicat que feia “un parell d’anys” que tenien pensades algunes reformes, i no s’acaben en la pesolada. El concurs de restaurant també ha canviat: “li donem un tomb, i el farem a l’escola de restauració i cambreria de Mataró; vindran els restaurants allà a fer els plats”. En aquest sentit, han donat “més llibertat als restauradors, ja que no cal que la patata es talli d’una manera concreta, volem creativitat amb els ingredients clàssics”. El concurs es farà el dia 22, segons Graupera. Per últim, els participants a banda de cuinar i promocionar el plat de Mataró també inclouran plats amb base de pèsols que tenen en el seu menu i carta.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive