Per què s’ha d’escollir una mona artesana de Sacher?
Per què s’ha d’escollir una mona artesana de Sacher?

Per què hem d’escollir una mona artesana de Sacher?

5 preguntes i 5 respostes amb Antoni Pons, el mestre pastisser de Sacher que defensa la mona d’autor i artesanal amb la millor xocolata del mercat

Arriba la Setmana Santa i amb ella el moment més dolç de l’any juntament amb Nadal. La tradició de dur la mona de Pasqua està arreladíssima i de fet ja fa setmanes que a les pastisseries s’hi treballa intensament. Els aparadors ensenyen les creacions que han sortit de l’obrador. No totes les mones de Pasqua són iguals, ni molt menys. I t’expliquem el per què.

Antoni Pons és el mestre pastisser de Sacher. L’home i la mà que hi ha darrere d’una col·lecció de mones que entren per la vista i convencen per la boca. Com tot el que té segell de qualitat Sacher. Pons defensa i aplica la seva filosofia d’excel·lència artesana a les mones per les que empra la millor xocolata. Hem parlat amb ell per conèixer com s’ho fa:


5 preguntes i 5 respostes sobre les mones de Sacher



1. Què suposa la temporada de mones per a Sacher?

Són una tradició i molta feina prèvia perquè els dissenys s’han de pensar amb certa anterioritat. Les figures de xocolata no es fan en pocs dies. Després de Reis ja comencem a fer ous i a preparar les peces de base que formaran les nostres mones. Personalment i a nivell professional aquesta tradició de la mona m’agrada molt perquè aconseguim donar forma a la xocolata. Aquesta ens arriba en forma de gota i veure aquest procés des del principi fins al final és el que més t’incentiva a seguir elaborant i prenent idees fins i tot per l’any que ve. 

 

El cranc de la Sacher

El cranc de la Sacher


2. Com idees una mona? Amb què t’inspires?

Sempre parteixo d’esferes i ous i a partir d’aquí creo. Cada client escull: hi ha els més clàssics que sempre voldran un ou ben embolicat i amb la seva gràcia i els que trien una figura més elaborada, a partir d’aquestes formes d’esfera i ou. Respecte a la inspiració, hi ha grans companys i companyes pastissers d’aquí i d’altres països dels quals sempre pots agafar idees o tècniques. 

3. Per què creus que s’ha d’apostar per mones com les teves: artesanals, fetes a mà i d’autor?

Amb la mona passa com amb altres dolços i postres tradicionals. Crec que he de reivindicar la meva filosofia artesanal. Recordo que quan jo era petit les figures de moda de l’any eren dues o tres i les podies treballar artesanalment. Ara hi ha fins a 40 dissenys anuals d’algunes pastisseries i això fa que s’hagi estilat de treballar fent transfers, que no deixen de ser una mena de fotocòpies. Jo no en soc partidari ja no només per artesania. També per professió. No hem de fer el que pot fer qualsevol industrial sinó allò que només podem fer nosaltres. 

La divertida mona de vaca de Sacher
La divertida mona de panda de Sacher


4. Quina importància té la qualitat de la xocolata en les vostres mones?

És primordial. Per nosaltres és el més important. Nosaltres fem servir la millor xocolata del mercat i a més pintem les mones amb pistola, per mantenir el gust de la bona xocolata. No barregem colorant a la matèria, perquè aquesta no perdi gens. 

5. La mona no només és la figura. Quin pastís creus que casa millor amb les vostres mones?

Per mi un pastís ben clàssic. Pot ser el de trufa, de nata, de crema o la sara. Tot i que també s’entén el que vol una bona mousse. Sigui quin sigui, ben decorat de Pasqua per cuidar la tradició!

 

Un porquet fet mona, a Sacher

Un porquet fet mona, a Sacher

Pastisseria Sacher

  • Adreça: Carrer de Sant Benet, 14 - Mataró
  • Telèfon: 937 57 44 96

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive