El gremi alerta dels ERTO realitzats pel coronavirus.
El gremi alerta dels ERTO realitzats pel coronavirus.

Ester Arroyo

El Gremi d'Hostaleria i Turisme, preocupat pels efectes del coronavirus

El gremi proposa exempcions pel preu públic de brossa comercial o per la taxa d’ocupació de via pública

El Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme valora molt negativament la situació provocada pel Coronavirus (COVID-19), en que per causa de força major tota l’hostaleria en general s’ha vist abocada al tancament obligatori. Aquesta situació està provocant greus problemes de liquiditat i tresoreria a la majoria de negocis, que a més han de fer front a pagaments d’impostos i taxes.

Donada la situació, el sector ha procedit massivament a tramitar Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), per salvaguardar temporalment les empreses i facilitar que els seus treballadors puguin cobrar el 70% del seu sou mensual. En aquest sentit el Gremi ha realitzat fins a 12 comunicacions als seus agremiats informant de la situació i de les possibilitats de maniobra sobre Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, reducció de costos de subministraments de llum, gas i aigua, negociacions de moratòria de lloguers de locals amb propietaris, negociacions de moratòria d’hipoteques i préstecs amb entitats financeres i tramitació de ICO/ICF mitjançant entitats financeres.

Només segueixen els que no tenen consum in situ

Únicament continua oberta l’hostaleria vinculada a establiments alimentaris amb degustació sense possibilitat de consum “in situ” i aquells pocs establiments que han optat per servei a domicili. El Gremi ha vehiculat via FAGEM la plataforma “a domicili” per aquells restaurants que vulguin o puguin fer servei a domicili, més enllà de les plataformes tradicionals.

Així mateix, el Gremi formula una sèrie de propostes per fer front als efectes econòmics del coronavirus. Entre les propostes es troben les exempcions pel preu públic de brossa comercial aplicades pel mateix ajuntament, exempcions per la taxa d’ocupació de via pública, que els imports que normalment l’ajuntament destina cada any a les entitats per ajudar en el seu Pla d’Accions via Conveni es destini a causes de força major provocades pel Covid-19.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive