Una mà pintada per Antoni Viladomat en un dels frescos de la Capella dels Dolors. Aquest és el motiu que ha triat l'artista mataroni Jordi Cuyàs, l'artista escollit enguany per elaborar el clàssic torró d'autor de la Pastisseria Uñó. La Capella, recentment restaurada, ha acollit aquest dijous la presentació del dolç nadalenc, amb Cuyàs i Claudi Uñó com a creadors.
Cuyàs es va inspirar en la Capella dels Dolors després de patir la "síndrome de Stendahl" en visitar-la
La mà, dibuixada en serigrafia sobre un fons de xocolata blanca, domina el torró. Cuyàs ha explicat que va decidir inspirar-se en Viladomat quan va entrar a la capella, el dia que se n'inaugurava la restauració el mes de juliol passat. "Vaig patir la síndrome de Stendhal", ha explicat, en referència a les famoses suors i taquicàrdies que l'escriptor francès va sentir en sortir de l'església de Santa Croce de Florència a principis del segle XIX, per labellesa de tot el que havia vist. La mirada, ha afegit, se li va fixar ràpidament en la mà, que creu que és "la firma" de Viladomat a la capella. Al torró, la mà crea el que Uñó ha definit com un "niu barroc".
"Galetes de xocolata"
El pastisser ha estat l'encarregat de "traduir" el concepte artístc en un dolç nadalenc al gust de Cuyàs. Uñó ha recreat el gust d'un berenar clàssic, les galets amb xocolata, però amb un punt de sofisticació. La recepta és un cruixent de praliné amb galeta i caramel amb trufat de xocolata negra 72% cacau originari d'una plantació de brasil.
Comentaris