Un any 2022 complicat per al sector de la restauració
Notícies relacionades
Un any 2022 complicat per al sector de la restauració

Un any 2022 de ressaca postpandèmia per a la restauració. Un millor 2023?

El Gremi d’Hostaleria i Turisme encara el futur amb optimisme i amb una nova junta després d’un any complex per l’increment dels costos

El Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme ha passat d’una forma atípica aquest any 2022 que ara acaba. Diverses són les raons que avalen aquesta afirmació. D’una banda a nivell col·lectiu, l’any ha estat marcat pel increment del cost de les matèries primeres i en segon lloc i especialment dels subministraments (llum, aigua, gas ), precisament quan després del pic alt de la pandèmia el que calia era retornar deutes generats per la Covid-19. Els establiments han patit un increment de costos desmesurat que no han pogut repercutir totalment en els preus finals, la qual cosa provoca una baixada de rendiment dels negocis i problemes afegits de tresoreria. 

Per això des del Gremi qualifiquen aquest any 2022 com de ressaca post Covid-19. El que vindrà el 2023 és una incògnita, però esperen i desitgen que sigui millor que aquest 2022. 

A nivell institucional, a finals del mes d’octubre es va produir un relleu en la Junta directiva amb el resultat d’una direcció rejovenida que ha passat de 8 a 12 membres, i que entoma la governança del Gremi amb ànims renovats i noves idees. En l’actualitat s’està planificant el que haurà de ser el programa d’accions del 2023. Al llarg del 2022 s’han realitzat 4 cursos de llarga durada de formació per ajudants de cuina i cambreria i fins a 11 cursets per a manipuladors d’aliments. Les accions realitzades han implicat un total de 39 restaurants i bars de la ciutat, participant 12 establiments en el Plat de Mataró, 21 en la Ruta de la Tapa i 6 en les jornades del Fricandó.

També han entrat de ple en la gestió de les xarxes socials que ens han d’acostar més al nostre públic objectiu. La participació del Gremi en els consells i comissions municipals ha estat molt activa destacant les tasques en la comissió tècnica per definir una futurible àrea de promoció econòmica urbana (Apeu) al centre de la ciutat. 

La nova Junta directiva està implicada en renovar els serveis del Gremi i modernitzar l’entitat. Des del Gremi resten oberts a col·laborar amb d’altres entitats empresarials cercant els objectius comuns i sobretot a col·laborar amb el nou Ajuntament que surti de les eleccions municipals del 2023, sigui quin sigui. Tot en benefici de totes i tots.


Els principals reptes

  •  Millorar i renovar els serveis i la captació d’associats
  • Treballar millor el contacte amb l’agremiat i oferir formació més especialitzada a empresaris i treballadors, amb píndoles formatives
  • Renovar l’entitat i la seva imatge corporativa millorant també la identitat del Grem
  •  Col·laborar amb altres entitats empresarials i amb l'Ajuntament

Nova junta directiva per rejovenir i rellançar el Gremi

gremi hostaleria president

El nou president del Gremi

La junta directiva del Gremi d’hostaleria i Turisme enguany s’ha renovat, amb l’arribada d’un nou president, Jordi Milà i Noè, que encapçala un equip rejovenit que vol insuflar nova vida i rellançar l’organisme. L’objectiu és que Mataró i el Maresme recuperin el pols dels tres subsectors que toca el gremi: restauració, turisme i oci nocturn. Després de la sotragada que ha suposat la Covid per al sector, i amb l’actual crisi també afectant plenament els restaurants i la resta d’establiments, els reptes de la Junta són molt grans però encara ho és més l’energia amb el que els entoma. 

Aquest 2022 s’han pogut recuperar bona part de les jornades i esdeveniments que el Gremi d’Hostaleria organitza al Maresme, i que s’han vist afectats per la pandèmia. Per exemple, es va viure el retorn de la Ruta de la Tapa, amb un total de 21 propostes de bars i restaurants de Mataró. També hi ha hagut una nova edició de les jornades del Plat de Mataró, que han celebrat la seva 25a edició amb la participació de 12 restaurants que van oferir la seva versió dels pèsols amb sèpia i patates. A més, van destacar les Jornades del Fricandó, en aquest cas amb la participació de mitja dotzena d’establiments. I finalment, la col·laboració en el Festival Dos Terços, de foment dels productes de l’horta de proximitat

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive