-
-

2019: Jornades gastronòmiques a Mataró i Maresme

Tomàquet, pèsols i fesols, entre els més destacats.

El calendari gastronòmic de Mataró i el Maresme arrenca aquest 2019 amb diverses propostes i productes de proximitat que destaquen per la seva qualitat. El Maresme és una de les grans hortes de Catalunya i compta amb més de 50 jornades gastronòmiques programades al llarg de l’any. Els primers mesos de l’any, marcats pel fred, es poden amenitzar amb els calçots, que tot i no ser un producte maresmenc, estan presents arreu de Catalunya.

Amb el bon temps entre els mesos de març i abril començaran a arribar els pèsols tant a Caldes d’Estrac com a Sant Andreu de Llavaneres. Passat Sant Jordi serà el moment d’endinsar-se amb les maduixes de Sant Cebrià de Vallalta i la seva tradicional fira. La maduixa estarà present en moltes localitats com Sant Pol, Arenys o Canet durant aquestes setmanes. Una altra fruita, la cirera, serà protagonista durant el mes de juny a Arenys de Munt, dies en el que també hi haurà lloc pel Plat de Mataró.  Durant l’estiu, el tomàquet serà el protagonista tant a Mataró com a tot el Maresme. Passats els mesos de més calor, serà temps de bolets i natura a indrets com Vilassar de Dalt i Sant Iscle de Vallalta. També el Calamarenys d’Arenys de Mar.

Tot plegat sense oblidar-nos de jornades del fesol de ganxet, molt extès per tota la comarca, o les diferents activitats que des de la Denominació d’Origen d’Alella fan de la seva gran varietat de vins. I, clar està, de les propostes culinàries que a diari ofereixen els millors restaurants de Mataró.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive