Tot a punt per un festival Nosaltres ja consolidat
Notícies relacionades
Tot a punt per un festival Nosaltres ja consolidat

Tot a punt per un festival Nosaltres ja consolidat

La quarta edició del festival programa 8 vespres en 4 ubicacions noves, presenta 4 estrenes absolutes i compta amb el suport de 4 institucions

Tota la informació i les entrades, a nosaltresfest.cat

El compte enrere pel Festival Nosaltres va accelerant-se i esgotant-se a mesura que s’acosta el 20 de juliol i s’alci el teló (metafòricament, s’entén) del que es presenta com ‘el festival d’estiu de Mataró’. El d’aquest any, si fos una loteria, seria un sorteig amb el número 4 de protagonista, de reintegrament i de complementari. Pot ser una casualitat o no però el festival itinera a 4 ubicacions diferents de Mataró, programa 4 estrenes, 4 dels seus 8 vespres tindran activitats infantils gratuïtes i compta amb el suport de 4 institucions (Ajuntament en tant que coorganitzador i Consell Comarcal, Diputació i Generalitat). Molts quatres per l’edició que fa precisament 4 d’aquest festival mataroní.

Els Jardins de l’Escorxador de Mataró, davant per davant de la Biblioteca Antoni Comas, han estat l’escenari d’una presentació pública que ha comptat com ja és litúrgicament preceptiu en el Nosaltres amb artistes, patrocinadors i col·laboradors presents. El quart Nosaltres s’insereix en la seqüència dels tres precedents però itinera de Can Marchal a aquestes dues ubicacions (als Jardins i a la biblioteca, a dins de l’antic escorxador) a més del pati de la Casa de la Palmera i de l’altra biblioteca grossa de la ciutat, la Pompeu Fabra.

  • El Pati de la Casa de la Palmera, amb entrada pel carrer Gravina, acollirà el primer vespre el proper dijous 20 obrint foc amb la presentació del Conte de Les Santes de Capgròs

 

Un moment de la presentació del Nosaltres
Un moment de la presentació del Nosaltres

 

La raó d’itinerar

Eloi Aymerich, codirector i qui sempre codifica la raó de ser del festival, emmarca la itinerància d’ubicacions en una “aposta per trobar nous espais comunitaris per la cultura, al costat i amb agraïment amb les associacions de veïns i per ser útils a la ciutat”. En aquest sentit sustenta que el Nosaltres és “no és una simple consecució d’activitats culturals només sinó que va més enllà i continua treballant la vocació de ciutat”. Tot i que el festival es manté fidel al triple eslògan de ‘Comunitat, sostenibilitat, cultura’, Aymerich no se n’ha estat d’afegir-hi un compromís contra l’avenç de l’extrema dreta i el totalitarisme. També ha pujat al 4 en això.

Aymerich també segueix reivindicant el Nosaltres com “un petit gran miracle que any a any anem consolidant i anem desplegant millor allò que volem ser: un festival ambiciós des de la vocació no massiva i no lucrativa” per passar a justificar la fidelitat en els dijous de juliol i agost perquè “la cultura de Mataró té un calendari massa concentrat en la Festa Major i s’ha d’allargar a l’estiu per ser un espai de trobada”. 

Una programació que aposta per la proximitat

Els i les protagonistes del Nosaltres són els artífexs d’una programació que prima la proximitat. Elena Ponce, l’altra meitat de la direcció del festival, explica que “sempre mirem de parar atenció a propostes culturals de la ciutat i la comarca i per això valorem positivament programes com les beques de suport a la creació que permetran que dos espectacles que s’estrenen al Nosaltres tinguin recorregut posterior a tres espais més del Maresme”. Per tant Jirae i MIRS faran una ‘gira’ de 4 (altre cop el número) passis mínim.

Ponce destaca la continuïtat que es traça d’apostes d’èxit que tenen continuïtat com la nit surenya o la de monòlegs (que s’escau en 27 de juliol, com a preludi dels Focs de Les Santes) el valor de comptar amb quatre estrenes com a raó de l’aposta del festival per aquests creadors propers o les apostes per caps de cartell com Joan Garriga o Meritxell Neddermann

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive