Mataró no retalla els Focs de de Les Santes. Foto: M. Noè
Mataró no retalla els Focs de de Les Santes. Foto: M. Noè

Mataró no retalla els Focs de de Les Santes

L’Ajuntament de Mataró treu una licitació igual que el 2022, per 80.600 euros per a tots els muntatges pirotècnics de la Festa Major incloent-hi els focs a tres punts diferents

Les Santes 2023 han de retallar notablement el seu cost però els espectacles pirotècnics no entraran dins aquesta rebaixa. És el que es desprèn de la licitació del contracte dels Focs, la Tronada i altres muntatges pirotècnics de la Festa Major de Mataró. L’Ajuntament els ha tret amb les mateixes condicions que l’any passat: 80.600 euros per tot el paquet sencer.

Els Focs, l’espectacle més vist i seguit de tot el programa de Les Santes, serà aquest 2023 igual que l’any passat. És a dir que es manté l’espectacle amb tres punts diferents. La Platja del Varador, l’institut-escola Mar Mediterrània i l’escola Vista Alegre tornaran a ser els punts des dels quals l’empresa que guanyi la licitació haurà de disparar els focs en simultani. L’Ajuntament de Mataró manté l’aposta doncs per aquesta divisió en tres dels Focs estrenada per la Covid, quan es volia evitar la concentració de persones a baix a mar.

El paquet pirotècnic d’aquest 2023 surt a 80.600 euros i no inclou tant sols els Focs del 27 a les onze de la nit. També hi entra la Tronada del 29 a la nit o els espectacles finals de l’Escapada a Negra Nit, Matinades, el Correguspira o els morterets de la Barram.

Pendents del cartell i de la retallada

Tornant de Setmana Santa i abans de Sant Jordi, el dimarts 18 d’abril, es presentarà el cartell de Les Santes 2023. Serà llavors també quan s’hauria de definir alguns dels interrogants de la Festa Major de Mataró d’aquest any com les partides on s’aplicarà l’anunciada retallada (el pressupost de la festa és 100.000 euros més baix que el 2022, de 650.000 quan l’any passat era de 750.000 i el cost final va acostar-se a un milió) o com se substitueixen els actes amb aigua que molt probablement no es pugui fer en l’actual situació de sequera.

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive