Vista de la Fira de l'Arbre
Vista de la Fira de l'Arbre

Torna tot un clàssic: la Fira de l’Arbre de Mataró

Sempervirens recupera la Fira de l’Arbre al Parc Central l’1 i 2 d’abril, un esdeveniment que no se celebra des del 2020

Amb més de 40 edicions al darrera, la Fira de l’Arbre és un d’aquells esdeveniments clàssics sense els quals no es pot entendre Mataró i el seu trànsit d’any en any. Ja fa més de tres anys de la darrera edició (8 i 9 de març, pocs dies abans de l’esclat de la pandèmia) i la bona notícia és que la capital del Maresme recupera la cita. Serà el cap de setmana de l’1 i el 2 d’abril de la mà de Sempervirens.

Sempervirens és l’entitat que va heretar l’organització de la Fira de l’Arbre i que ja el 2020 va dibuixar algun canvi de per on havien d’anar els trets de l’esdeveniment. La Covid va impedir la del 2021 i el 2022 no n’hi va haver. L’Ajuntament va posar tots els ous a la cistella de la Setmana de la Natura. Per aquest 2023 la bona nova és que la Fira de l’Arbre torna tal i com l’hem conegut sempre: al Parc Central i durant un cap de setmana. Canvia el febrer per l’abril, però una cosa fa el fet de l’altre. Sempervirens hi torna i està en plena recta final de preparació de l’esdeveniment.

Anna Chica és la presidenta d’aquesta entitat, matriu també del primer i exitós Mataró Floreix. Sempervirens entoma l’organització d’un clàssic com aquesta fira amb molts ànims: “està sent una feinada però per nosaltres és molt important poder-la tornar a fer i hi estem la mar de contents. Estem en un moment de transició i la Fira l’hem d’anar fent diferent poc a poc”, explica.

 

Canvis cap a la Fira del futur

Què volen dir aquests canvis anunciats? El primer any de Sempervirens, per exemple, la Fira de l’Arbre va deixar de tenir animals. Aquest any incidirà molt en definir i presentar la traçabilitat de tot el producte que s’hi vengui. “Volem posar molt en valor tot el producte informant de l’origen, apostant per la proximitat i portant de fora només allò diferencial”, explica Chica.

En un futur, des de l’organització de la Fira de l’Arbre, els agradaria transcendir del propi espai del Parc Central. “Nosaltres el que volem és donar a conèixer Mataró i seria ideal combinar la Fira al Parc amb tota l’activitat cultural del cap de setmana, amb programació també en altres espais. Hi hem d’anar pensant poc a poc”.

De moment, a mig mes de la Fira, els mataronins (que són gent de tradicions) ja poden estar contents amb el retorn anunciat. Torna un clàssic, torna la Fira de l’Arbre.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive