Teló amunt pels millors Pastorets, amb música renovada. Foto: Enric Lucena
Notícies relacionades
Teló amunt pels millors Pastorets, amb música renovada. Foto: Enric Lucena

Redacció

Teló amunt pels millors Pastorets, amb música renovada

La sacsejada musical a la música és la principal novetat de l'Estel de Natzaret, que Sala Cabanyes torna a programar en 10 passis diferents

CAPGROS BLACKFRIDAY NOVIEMBRE 2023 06
 

No hi ha Nadal sense Pastorets. A Mataró, això significa que, quan arriba el fred, la  Sala Cabanyes es prepara per a una nova edició d’”Els Pastorets de Mataró”,  l’espectacle centenari en què participen més de 300 persones.  Aquest any, els que tenen la tradició d’acudir cada any a la Sala Cabanyes advertiran  de seguida que hi ha alguna cosa diferent en l’espectacle de tota la vida. Els Pastorets  de Mataró són una obra en constant evolució i, seguint amb la voluntat de  modernitzar el muntatge, enguany estrenen arranjaments i una nova formació  instrumental.  

El compositor Joan Vives Sanfeliu s’ha encarregat d’elaborar uns nous arranjaments  de l’espectacle. Ha treballat les cançons d’Els Pastorets, a les quals ha donat una nova musicalitat sense perdre el seu so característic.  

 • Venda de localitats a la web de Sala Cabanyes

Vives ha dut a terme una reharmonització i reinstrumentalització de les 60 peces de  l’espectacle, compostes pels mestres Enric Torra, Felip Vilaró i Miquel Ferrer. A partir  d’aquest treball, l’espectacle estrena aquest any una nova formació instrumental:  Genís Mayola dirigeix una orquestra de 12 músics. 

Vives és un dels grans noms del teatre musical català, conegut per haver dirigit,  compost i arranjat espectacles de Dagoll Dagom com “Mar i Cel”, “T’odio, amor meu”,  “El Mikado” o “Els Pirates”. També ha compost la música de pel·lícules com “Un  submarí a les estovalles”, “Barcelona connection”, “El complot dels anells” o “¿De qué  se rien las mujeres?”.  

90 anys de la Sala Cabanyes  

Els nous arranjaments no són l’única novetat que presenten Els Pastorets de Mataró  aquest any. Seguint amb el projecte de restauració dels decorats de l’espectacle que ja  fa uns anys que està en marxa, aquest any s’han renovat els decorats de l’escena del  Naixement, que passen a ser de roba. Els nous decorats s’han fet al taller Castells Planas de Cardedeu, un dels especialistes més reconeguts de Catalunya.  

Aquest any en fa 90 que la Sala Cabanyes, el teatre inaugurat el 1933, acull les  representacions de “L’Estel de Natzaret”, que s’havia estrenat el Nadal de 1916 al  Cafè-Teatre d’un Centre Catòlic que, aleshores, encara no comptava amb un teatre de  grans dimensions.  

Va ser precisament l’èxit de la secció teatral a partir de l’impuls dels Pastorets el que  va deixar petit aquell cafè-teatre i va propiciar la construcció de la nova Sala, on  l’espectacle s’hi ha representat des d’aleshores, amb l’única interrupció dels anys de la  Guerra Civil.  

Els Pastorets de Mataró tornen a ser els Pastorets de Mataró. Foto: Josep Mª Augé Fradera
Els Pastorets de Mataró tornen a ser els Pastorets de Mataró. Foto: Josep Mª Augé Fradera


Un espectacle nadalenc indispensable 

Amb totes aquestes novetats, Els Pastorets de Mataró aixecaran el teló a la Sala  Cabanyes el diumenge 17 de desembre. Marc Abril continua al capdavant de  l’espectacle per segon any consecutiu.  

Abril, que ja havia dirigit l’espectacle entre els anys 2014 i 2017, ha impulsat en  aquesta segona etapa la nova sonoritat dels Pastorets. “Arribo a l’estrena amb els  nervis de qui estrena una cosa per primer cop”, assegura. “Aquest any, tant aquelles persones que no els han vist mai, com els que fa anys que no venen o els que els veuen  cada any, se sorprendran amb l’espectacle”, assenyala Abril.  

 • Representat per primera vegada l’any 1916, Els Pastorets de Mataró són un dels  espectacles nadalencs més representatius de Catalunya, distingits amb la Creu de  Sant Jordi i considerats Patrimoni Cultural de la Ciutat de Mataró.  

Els Pastorets de Mataró es representaran deu vegades abans d’abaixar el teló el  diumenge 21 de gener.  

Dies de representació:

 • Diumenge, 17 de desembre de 2023, a les 17.00h 
 • Dissabte, 23 de desembre de 2023, a les 19.00h  
 • Dimarts, 26 de desembre de 2023, a les 19.00h  
 • Dissabte, 30 de desembre de 2023, a les 19.00h  
 • Dissabte, 6 de gener de 2024, a les 19.00h  
 • Diumenge, 7 de gener de 2024, a les 17.00h  
 • Dissabte, 13 de gener de 2024, a les 19.00h  
 • Diumenge, 14 de gener de 2024, a les 17.00h  
 • Dissabte, 20 de gener de 2024, a les 19.00h  
 • Diumenge, 21 de gener de 2024, a les 17.00h  

Lloc: Sala Cabanyes (La Riera, 110-120) – Espai Saleta Preu: 18€ (platea) / 14€ (amfiteatre)  

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive