Campanar de Santa Maria. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Campanar de Santa Maria. Foto: R.Gallofré

Santa Maria llueix el campanar i la Capella dels Dolors

A més de les habituals visites de la Candelera, un acte sobre la restauració de les campanes i un concert de barroc

Diu la tradició que per la Candelera s’acaba del tot el cicle de Nadal. Que toca retirar el pessebre. Podria semblar que és un dia de cloenda, el 2 de febrer. De tancar la paradeta però a Mataró i més concretament a Santa Maria la festivitat té motiu i celebració pròpies. La Candelera és la solemnitat de la dedicació de la basílica i també l’oportunitat d’ensenyar el millor del temple. El campanar i la Capella dels Dolors són dues de les principals joies de la corona de Santa Maria. Sobretot perquè no solen ser obertes a visites i, per tant, cal esperar ocasions senyalades com la de la Candelera per poder-les visitar. 

 • Les visites són gratuïtes, amb inscripció prèvia a l’Oficina Municipal de  Turisme – La Riera, 123 (edifici del Cafè Nou), al telèfon 937 582 698 o al correu  turisme@ajmataro.cat.  

Aquest 2023, a més, la programació preparada per la parròquia, el Museu Arxiu i els Campaners va més enllà de les visites guiades per les quals cal fer reserva a Turisme de l’Ajuntament de Mataró. Santa Maria llueix encara més el tema campanes amb un acte de presentació del projecte de restauració que ha de veure la llum aquest any i la Capella dels Dolors també serà seu d’un concert de música barroca. És, doncs, una Candelera especial aquesta. 

capella dolors mataró baixa
La Capella dels Dolors

Els actes de la Candelera


Divendres 2 de febrer  

 • A les 18:30 h, a la capella dels Dolors, el Museu Arxiu i els Campaners de Santa  Maria presentaran el projecte de restauració de les campanes de Santa Maria,  les obres del qual s’estan duent a terme aquest primer semestre de 2024. Tots  els assistents podran presenciar el repic de campanes al cloquer a les 19:45 h.  
 • A les 20 h del mateix divendres, a l’Altar Major, se celebrarà la Missa solemne de la Mare de Déu de la Candelera.  

Dissabte 3 de febrer  

 • Durant tot el dia hi haurà visites guiades al campanar, en cinc torns d’una hora  de durada (10, 11, 12, 13, 17, 18 h), i el punt de trobada serà la plaça de Santa  Maria, a peu de campanar. Una oportunitat per conèixer l’evolució del campanar  al llarg dels segles, la composició actual del cloquer, el projecte de restauració  que s’està duent a terme i les panoràmiques de la ciutat i els seus entorns des  de l’alçada.  
 • També hi haurà visites guiades a la Sala de Síntesi del Museu, on s’explica  l’evolució històrica de la parròquia a través de la mostra de les seves peces  artístiques més rellevants. L’activitat es realitzarà en cinc torns de tres quarts  d’hora (10:30, 11:15, 12, 17:30 i 18:15 h) i el punt de trobada serà la porta de la  sagristia de la basílica.  

Diumenge 4 de febrer  

 • A les 18 h, a la capella dels Dolors, concert La música als carrers de Londres,  a càrrec del Quartet Barroc de Sant Simó, organitzat per Càritas  Mataró/Diocesana de Barcelona a benefici de la Residència Torre Llauder.  Caldrà accedir-hi pel Museu Arxiu a partir de les 17:30 h i lliurar 10 € en concepte  de col·laboració.  

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive