Deu minuts de Silenci
Deu minuts de Silenci

Redacció

Recolliment i 10 minuts de silenci abans del brogit de Nadal

La revista Valors, Justícia i Pau-Maresme, el Grup Tercer Món-Mataró i Acció Catòlica Obrera (ACO) mantenen la tradició amb manifest de Marta Galceran

CAPGROS BLACKFRIDAY NOVIEMBRE 2023 06
 

Un dels actes més singulars i peculiars d’aquestes dates és, a Mataró, el dels Deu Minuts de Silenci per escoltar el Nadal. Van néixer l’any 2000 com una iniciativa plantejada per diverses entitats de la ciutat que pretenen brindar l’oportunitat als mataronins de pensar com volen viure el període nadalenc i, per extensió, la resta de l’any. No hi ha, asseguren els promotors, una “crítica estricta a cap comportament sinó la voluntat de què cadascú decideixi a partir de quins valors vol viure les festes”.

L’acte, que per contrast es realitza a la cèntrica i comercial plaça de la capital del Maresme, comença a les 7 en punt de la tarda amb el repartiment d’espelmes i amb la lectura d’un manifest sobre la importància del silenci; a partir d’aquí és el silenci qui pren el protagonisme durant exactament deu minuts. Només la claror d’una espelma ajuda els participants a centrar els seus pensaments.

  • L’acte se celebrarà el proper diumenge dia 24 a les 7 de la tarda a la plaça de Santa Anna i el convoquen de nou la revista Valors, Justícia i Pau-Maresme, el Grup Tercer Món-Mataró i Acció Catòlica Obrera (ACO).

Marta Galceran, pedagoga maresmenca

La pedagoga Mar Galceran serà l’autora enguany del manifest dels Deu Minuts de Silenci per Escoltar el Nadal. La temàtica del silenci és una de les que més ha treballat la pedagoga vilassarenca, que ha publicat llibres (en solitari o acompanyada) com Diàlegs amb l’Etern; Crisi, vulnerabilitat i pedagogia social; o Meditacions espirituals des de la vida quotidiana. Ha estat col·laboradora de Valors amb una vintena d’articles, que es poden consultar al diari digital valors.org. Doctora en Pedagogia i directora del Lloc de la Dona des del 2015, al llarg de la seva trajectòria professional ha combinat la docència i la recerca universitària en el camps de l’Educació Social i el Treball Social, tant a la UB com a la URL, amb diferents càrrecs de gestió acadèmica

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive