Platges per a gossos: el Maresme és on més pobles en tenen
Platges per a gossos: el Maresme és on més pobles en tenen

Platges per a gossos: el Maresme és on més pobles en tenen

Més de la meitat de municipis costaners de Catalunya tindran platja per a gossos aquest estiu: consulta on pots anar-te a banyar amb la teva mascota

Un total de 37 dels 69 municipis costaners d'arreu de Catalunya tindran una platja per a gossos durant aquest estiu, segons ha pogut corroborar Catalan News, el portal en anglès de l'ACN, després de posar-se en contacte amb totes les poblacions de costa del país. De les 12 comarques que toquen al mar, deu disposaran de platges que habilitaran zones per a mascotes, mentre que a La Selva i al Baix Penedès cap municipi oferirà aquests serveis.

  • L'Alt Empordà és la comarca amb més platges per a gossos, onze en set poblacions.
  • El Maresme és la comarca que té més municipis amb platja per a gossos, un total de nou.
  • Els pobles i ciutats que no tenen platges per a gossos ho justifiquen per la intenció de mantenir la certificació de bandera blava o a la manca d'espai disponible.

Quins municipis catalans tenen platja per a gossos aquest 2023?


Consulta en l'interactiu el mapa amb les platges per a gossos:


El 53% de municipis costaners de Catalunya tindran platja per a gossos durant els mesos d'estiu d'enguany, encara que hi haurà restriccions d'horaris i d'espai en alguns indrets. És el cas de la platja de Llevant de Barcelona (Barcelonès), on des del 27 de maig a l'11 de setembre només hi podran entrar gossos a l'àrea delimitada dins de la platja entre les 10:30 i les 19:30. A municipis com el Port de la Selva (Alt Empordà), els animals poden accedir a les diferents platges habilitades "tot l'any i sense restriccions d'horaris", com asseguren fonts de l'ajuntament.

Deu comarques amb platges per a gossos

Catalunya té 12 comarques costaneres, però hi ha dues que no tenen cap platja per a gossos, segons les dades recollides pel mitjà en anglès de l'ACN. A La Selva i al Baix Penedès, cap municipi té un espai habilitat per als animals, lluny de les nou poblacions que tenen una àrea per als gossos al Maresme. Més al sud, al Tarragonès, només Roda de Berà té els serveis per a animals.

La resta de comarques costaneres catalanes també disposen d'un municipi amb espai per al gaudir dels gossos. L'Alt Empordà en té set, el Baix Empordà, cinc; el Barcelonès, dos; el Baix Llobregat, dos; el Garraf, dos; el Baix Camp, dos; el Baix Ebre, tres; i el Montsià, quatre.


Les raons dels que no en tenen: Bandera Blava, manca d'espai, o zona protegida


Els motius dels 32 municipis per no habilitar una platja per als gossos són diversos, com ara la intenció de mantenir la certificació de la Bandera Blava a les platges de la vila, un reconeixement "incompatible" amb obrir l'espai als animals, com asseguren els consistoris de Blanes o Tossa de Mar (La Selva), o Calafell (Tarragonès), ja que l'àrea ha de ser completament sectoritzada.

La protecció dels animals és un dels motius que els ajuntaments comparteixen a Catalan News, com el cas del Vendrell (El Baix Penedès) ja que "l'abús de l'exposició al sol en un espai no habitual per la majoria dels animals pot provocar mareigs, vòmits i malalties per la ingesta de sorra o aigua salada o també per insolació", com detalla Bárbara María Peris Sellés, regidora de Platges, Turisme i Cohesió Territorial del municipi.

Altres poblacions ho justifiquen per la dificultat en encabir l'espai en una àrea que des de l'Ajuntament de Sant Pere Pescador (Alt Empordà) es mira que "continuï sent parc natural i amb espècies sensibles fent nidificació" com són el corriol camanegre o el cames-llargues, tot i que consideren la proposta "interessant". Una situació que es repeteix a Creixell (Tarragonès), on dels dos quilòmetres de platja, "la meitat és zona protegida", o a Altafulla (Tarragonès), on la platja és de menys de 1.000 metres i a causa d'aquestes mides "no és possible habilitar cap espai" per a gossos tenint en compte els "milers de visitants i banyistes" que es desplacen fins a la costa durant la temporada alta.

Comentaris (10)

Víctor Fa 4 mesos
Bienvenidos el carril bici, la supresión de barreras en beneficio de quienes sufren discapacidad, la enseñanza, sanidad y servicios públicos ( de calidad ) limpieza, bomberos, policía, etc., y también algún trozo de playa para disfrutar con tu perro, gato o lo que sea. Aportan más las mascotas que la mayoría de semejantes y son el servicio social, más económico.
Locura colectiva Fa 4 mesos
Una vergüenza lo de los perros en Mataró, tienen impunidad de moverse por donde quieren este permitido o no. Ensucian, molestan ladrando a todas horas. Han logrado normalizar está suciedad y molestias como una cosa natural. Sociedad enferma...
Anònim Fa 4 mesos
No parlem de platges per a gent gran i minusvàlids, aquests no interessen, la classe preferent es la perruna, aquests ésser han nascut en la era de bogeria col-lectiva, si els nostres avis aixequessin el cap, posarien el crit al cel, quan hi ha gent que prioritza els animals a les persones, es poden estimar i cuidar però no deixen de ser animals, conec gent que venera els seus gossos mentres no es preocupa ni de la família ni de les persones del seu entorn, això sí el gos és sagrat, quina
Trist pel futur Fa 4 mesos
La Mataró del Bote Paz: ciutat dels ciclistes i patinets en contra direcció,per sobre les voreres Rambla i Riera incloses,sense casc,dos sobre patinet Ciutat pel gossos,sense censar i pels okupes Orgull de Mataró
com? Fa 4 mesos
O sigui que els que tenim al.lèrgia al pèl dels animals Ja no podem anar a la platja. Sempre diuen no fan res... si clar perquè no en són al-lèrgics. Bote vot de castic ja. Entre que no ens permet al alguns anar a la platja, els carrers bruts, ocupacions i carril bici. Només ens faltava donar pereferencia als gossos. No heu pensat mai que un gos en un pis és maltractamet animal?
Carles Fa 4 mesos
De bruts anem sobrats i no són els gossos els que més. Els propietaris que no respecten la netedat que correspon els primers. Però els van llençan tota mena de brossa, vidres, restes de menjar, gots de plàdtic o cartro, buretes de cigarreta i un sense fi de deixalles a tot arreu i a qualsevol hora. No són gossos i només cal passeijar una mica per descobrir el que aquesta gent tant neta no els molesta fer.
Vote Fa 4 mesos
Normalment els que més parlan de privilegis per als gossos, més embruten la platja dient "ja ho netejaran els del ajuntament" incívics!
Baba Fa 4 mesos
De hecho estábamos 130 días sin lluvia i playas de Mataró se han convertido en un pipican más. Vaya pestazo cuando llovió. Ahora venga los niños de Mataró a disfrutar de esta arena meada. I los padres a callar.
Quim Fa 4 mesos
Els gossos tenen preferència abans que las personas ...on hem arribat
Platja per a gossos a Mataró Fa 4 mesos
A Mataró totes les platges són per a gossos, excepte una que és exclusiva per a gossos censats. De totes maneres, tant els gossos censats com els no censats poden anar a la platja que vulguin perquè la Policia Local no en controla cap.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive