Processó del Prendiment
Processó del Prendiment

Passió, saetes i processons: arrenca la la Setmana Santa de Mataró

El Diumenge de Rams veurà la primera Processó del Prendiment sense pujada de les Escaletes

La Setmana Santa de Mataró arriba carregada de tots els elements que la converteixen en una celebració cultural-religiosa d’abast i d’impacte, que congrega milers de mataronins i fa recalar a la capital del Maresme a multitud de visitants de fora. D’acord amb la consuetud de les diferents diades, la Setmana Santa va del Divendres de Dolors (el d’abans de Rams, 31 de març) fins al Dilluns de Pasqua. El primer cap de setmana ve coronat per Diumenge de Rams i concentra diferents punts d’interès com les tres primeres processons dins del cicle, la tradicional Matinal de Saetes o la Passió dels Armats.

Començant per aquesta darrera, poca conya amb els Armats de Mataró que estan d’aniversari rodó i especial. 


40 anys fent la Passió


Els Armats de Mataró, juntament amb un grup de col·laboradors habituals d’altres anys, fan que aquest any la ciutat de Mataró pugui tornar a gaudir d’aquest espectacle amateur en dues representacions.L'escenificació de La Passió mostra els darrers dies de Jesús, des de l'entrada triomfal a Jerusalem fins a la seva crucifixió al Calvari.

Enguany fa 40 anys que els Armats van impulsar la recuperació de l'acte i ho commemoren oferint tres representacions:

 • - 31 de març, 22.00 h
 • - 1 d'abril, 21.30 h
 • - 2 d'abril, 21.30 h

Més informació i entrades aquí


Les dues processons del cap de SetmanaLa Setmana Santa de Mataró concentra tres processons, una per dia entre divendres i diumenge. La més destacada, la de diumenge, amb la tradicional i celebrada Processó del Prendiment. Aquest any és notícia la no pujada de Les Escaletes corrent. Però el Prendiment va més enllà d’aquest moment que de ben segur es podrà recuperar l’any que ve. Hi ha tota una litúrgia pròpia del dia, com l’escenificació teatral de la presa del Captiu que congrega centenars de persones a la Plaça de Santa Maria. O moments com la sortida i l’entrada d’aquest temple.

 • Processó del Prendiment: diumenge 2 a les 18h des de Santa Maria


La mateixa Germandat, que és també dedicada a la Mare de Déu dels Dolors, treu la imatge de la Verge en processó ja divendres en la processó de Maria al Peu de la Creu. Una processó que canvia el seu recorregut i enlloc d’anar fins la seu de l’entitat tornarà a Santa Maria després de recòrrer carrers i carrerons del Centre.

 • Processó de Maria al Peu de la Creu: divendres 31 a les 19h des de Santa Maria

La Matinal de Saetes, amb dedicatòriaLes Saetes són especials, són sentiment i són sant de la devoció de molta gent. Per això aquest Diumenge de Rams, després de les benediccions de palmes i palmons, és el moment de l'acte cultural de la Matinal de Saetas. Aquesta edició,  la XXXV, manté el seu formal entre cantaors i espectacle de música i dansa, organitzat per la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza. Enguany comptarà amb cantaors  de renom com son Pepi López, Carlos Delgado, Miguel Almellones  i  Paqui Jarque.

Serà impossible no tenir un record aquest any per Rafael Acedo, alma mater de l'acte durant molts anys. 

 • Matinal de Saetas: diumenge 2 a les 12 al Parc de Cerdanyola

 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive