El Prendiment. Foto: Santi Flores
El Prendiment. Foto: Santi Flores

La Processó del Prendiment de Mataró es queda sense la pujada de Les Escaletes

La Germandat de Jesús Captiu pren la decisió per raons de seguretat i circumscrita només al Diumenge de Rams d’aquest 2023

La Setmana Santa de Mataró d’aquest 2023 es quedarà sense un dels seus moments més icònics i populars: la pujada corrent de les Escaletes per part de la imatge de Jesús Captiu. L’escena, que s’ha convertit en tot un símbol i el moment més especial de cada Diumenge de Rams en el marc de la Processó del Prendiment no es produirà per decisió de la pròpia Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors.

“És una decisió molt dolorosa de prendre però la seguretat és el primer i tocarà fer un recorregut diferent”, explica la confraressa major Jéssica Jiménez Luque. Òbviament Les Escaletes són un moment que viuen amb especial intensitat tots els membres de la Germandat. Jiménez explica que “aquest any hem tingut l’entrada de molta gent jove, uns 30 confrares nous que tenen tota la il·lusió però òbviament els falta experiència i Les Escaletes només es poden pujar amb molta gent i molt experimentada. Ja l’any passat vam patir una micona”.Vídeo de la pujada de Les Escaletes


Una decisió només per aquest any


I és que el tro sobre el que processona la imatge de Jesús Captiu cada Diumenge de Rams pesa fins a 2.800 quilos i els propis membres de l’entitat han intentat fins al final de no haver de suspendre Les Escaletes. “Portàvem mesos rumiant-ho i fins i tot hem assajat amb el tro per veure i convèncer-nos que aquest any no pot ser”, explica Jiménez. I deixa clara la intenció que la suspensió de Les Escaletes sigui tan sols aquest 2023 i la pujada pugui tornar a figurar al programa de la Setmana Santa de Mataró del 2024. Molts centenars de persones omplien la pròpia Baixada pronunciada que el pas pujava cames ajudeu-me i també la placeta i el carrer de Sant Joan, des d’on s’agafava l’embranzida.

El no ascens de Les Escaletes no serà l’únic canvi del Prendiment d’aquest any. La Germandat evita el Camí Ral i farà el tomb més curt, començant i tornant a Santa Maria. De fet també la primera processó del cicle, la de Maria al peu de la Creu del Divendres de Dolors, també modifica el recorregut i s’iniciarà i s’acabarà a Santa Maria.

Tornant al Diumenge de Rams, els Armats de Mataró participaran de l’escenificació del Prendiment a la Plaça de Santa Maria però no de la Processó. La raó és que just aquell dia faran la seva darrera representació de La Passió.

Comentaris (3)

Ana Fa 2 mesos
Voluntarios ,más gente
Pere Fa 2 mesos
Tro????
Está detrás el ayuntamiento? me huele que si... Fa 2 mesos
ánimos.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive