El Trio Barroc del Cafè a la Setmana de Música Antiga
El Trio Barroc del Cafè a la Setmana de Música Antiga

Música antiga per gaudir del millor tresor de Mataró

La Setmana de Música Antiga de Mataró es concentra en la Capella dels Dolors i oferirà el primer concert mai fet a la seva cripta

La Capella dels Dolors és el millor tresor de Mataró. La ‘capella sixtina’ de la capital del Maresme, n’han dit alguns tot i que hi tingui absolutament res a veure d’estil. El millor del barroc català, precisen els altres. Els Dolors són preciosos i aclaparadors i són tant un tresor que visitar l’espai és sovint cosa de mapes rebuscats. Hi ha les visites guiades, hi ha ocasions especials però hi ha una oportunitat que, a més, marida amb música excepcional.

Qui digui que a Mataró no podem fer gala de festivals que per entorn i qualitat de la programació no poden fer enlloc més és que no coneix la Setmana de Música Antiga. I va amb demora, perquè aquest any fa 40 anys.

El colofó de la cripta

Tots els concerts menys un de la Setmana de Música Antiga tenen lloc a la Capella dels Dolors. Així et transportes in situ a l’època del barroc i pintura, arquitectura i música mariden la mar de bé. Aquest any i dins els concerts amb quelcom especial pel 40è aniversari destaca el concert amb aforament més que reduït a la cripta dels Dolors. És, de llarg, l’espai menys conegut de la Capella i obrirà per primera vegada a la música.

Del 12 al 27 de novembre se celebra la 40a edició d’aquest festival proposant un doble joc: per un cantó, a través de sis concerts es farà un viatge als períodes principals del que s’anomena música antiga i que van des de la música medieval, passant pel Renaixement, el Barroc i acabant en el Classicisme a les portes de Beethoven. Per altra s’ha volgut convidar a alguns dels noms que durant aquests quaranta anys han contribuït a convertir la Setmana en un dels festivals de música antiga de referència al país.

Setmana de Música Antiga
Setmana de Música Antiga

La programació de la Setmana

 • La primera cita serà a la Capella dels Dolors el 12 de novembre amb el concert comentat “Frottola. La cançó italiana del 1500” a càrrec del duo AllaViola, integrat per Olga Miracle, soprano i percussió, i Xavier Domínguez, llaüt, viola de mà i guitarra renaixentista. El públic es podrà acostar al gènere italià de la frottola, típic de les corts italianes i també descobrir el llaüt renaixentista.
 • Diumenge 13 de novembre viurem el moment més sorprenent d’aquesta Setmana, un concert – experiència a la cripta de la Capella dels Dolors a càrrec del Trio Barroc del Cafè. Per primera vegada, des de la seva inauguració el 1708, la cripta de la Capella del Dolors esdevindrà l’espai per a una experiència musical singular. Un concert de música de cambra barroca instrumental de trenta minuts de durada i amb un aforament molt limitat, que es repetirà tres vegades, amb un repertori d’obres d’autors principalment francesos i alemanys del barroc.
 • El segon cap de setmana del cicle començarà divendres 18 de novembre a la Capella dels Dolors amb “El llibre de Marguerite: feminisme i mística als segles XIII i XIV” de Bubulina Teatre. L’espectacle és una aproximació a la vida i l’obra de la mística medieval francesa Marguerite Porete, que va morir cremada per defensar el seu llibre. També als Dolors dissabte 19 el públic podrà escoltar “Les sonates per a viola de gamba i clave obligat de J. S. Bach” a càrrec de Jordi Comellas i Alberto Martínez.
 • El 25 de novembre La Setmana es traslladarà al Teatre Monumental per escoltar l’”Oratori de Nadal de J.S. Bach” a càrrec del Cor Ciutat de Mataró, la Coral Belles Arts de Sabadell, la Coral Regina de Manlleu i l’Orquestra Barroca de Barcelona. Dirigits per Jordi Lluch, interpretaran tres de les sis cantates que componen l’Oratori de Nadal que Bach va compondre per a les diferents celebracions litúrgiques luteranes del Nadal de l’any 1734.
 • La 40a Setmana de Música Antiga es clourà el 27 de novembre amb el recital “Classicisme al fortepiano”, obres de C.P. E. Bach, Haydn, Mozart i Sor a càrrec de l’intèrpret de fortepiano Josep Maria Roger.

Venda d’entrades

Les entrades dels concerts, tenen un cost de 6 €, a excepció de l’Oratori de Nadal que costarà 12 €, i Les sonates de Bach, 9 €. Es poden adquirir a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 a 14 h. També es poden comprar al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle. 

La Setmana de Música Antiga està organitzada per l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració del Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró, la basílica de Santa Maria i l’entitat Te de tertúlia.

 

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive