La capella dels Dolors. Foto: R. Gallofré
La capella dels Dolors. Foto: R. Gallofré

capgros.com

El Museu Arxiu de Santa Maria reprèn les visites al Conjunt dels Dolors

Des de la Basílica i el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró s’ha preparat un pla de treball per programar visites guiades per a públic general tenint en compte les normatives d’higiene i seguretat marcades per les autoritats sanitàries

El proper dissabte 26 de setembre s’inicia el calendari de tardor de les visites guiades regulars al Conjunt dels Dolors de la Basílica de Santa Maria de Mataró, amb l’objectiu és promoure el turisme, l’oci i la cultura a la ciutat, i donar a conèixer la rellevància del conjunt barroc de primer nivell obrat pel pintor Antoni Viladomat.

Des de la Basílica i el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró s’ha preparat un pla de treball per programar visites guiades per a públic general tenint en compte les normatives d’higiene i seguretat marcades per les autoritats sanitàries, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Arquebisbat de Barcelona.

Per aquest motiu es redueix l’aforament a un màxim de 15 persones, respectant la distància de 2 metres de seguretat. En la mateixa línia, l’ús de mascareta és obligatori i cal fer reserva prèvia i pagament anticipat per transferència bancària. S’han intensificat els protocols de neteja i desinfecció dels espais. A més, els visitants trobaran dispensador de gel higienitzant a l’accés de la basílica.

Turisme de proximitat

Segons el nou Pla d’Accions de 2020: Estratègia Zer0 del Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona, ens trobem davant d’un nou comportament del turista, l’usuari és més proper i coneixedor. El Conjunt dels Dolors també vol ser un lloc més a descobrir a prop de casa.

La voluntat per part de la Basílica i del Museu Arxiu és acostar a l’usuari un barroc de primer nivell al costat de guies experts per explicar dos dels espais més sumptuosos del barroc català: la Capella dels Dolors i la sala de juntes (on s’hi accedirà amb grups de 5 persones màxim). Començades abans de la Guerra de Successió i finalitzades dues dècades després, capella i sala conformen un extraordinari conjunt pictòric conservat íntegrament i sorgit del taller d’Antoni Viladomat (1678-1755), considerat el millor pintor del barroc català.

Visites regulars i concertades

La parròquia i el Museu Arxiu de Santa Maria volen donar resposta als nous hàbits del turista arran de la pandèmia de la Covid-19 pel que fa al turisme local/comarcal, programant visites regulars (un dissabte al mes) i visites per a grups concertats (adults i escolars). Aquest estiu n’hi ha hagut una bona acollida perquè han visitat la Capella 29 persones en grups regulars i 12 en grups concertats.

Ja està disponible el servei de reserves per poder visitar el Conjunt. Cal, doncs, reservar prèviament i fer el pagament per transferència bancària de forma anticipada. L’entrada té un cost de 8 € per persona, exceptuant els menors de 12 anys que hi tenen accés gratuït. Les visites guiades tenen una durada de 60 minuts.

Calendari de visites guiades tardor 2020

  • Dissabte 26 de setembre a les 11 h
  • Dissabte 24 d’octubre a les 11 h
  • Dissabte 28 de novembre a les 11 h

Preu: 8 € (gratuït menors de 12 anys). Durada: 60 minunts. Informació i reserves: 627 77 18 78 | reserves.museuarxiu@gmail.com. També es poden fer reserves per a grups d’entre 10 i 15 persones concertant dia i hora.

Arxivat a:

Comentaris (1)

jordi Fa 3 anys
Aixó es per qué l'Urdangarin i familia vindran a Mataro?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive