La locomotora Mataró encara tira de valent
Notícies relacionades
La locomotora Mataró encara tira de valent

Redacció

La locomotora Mataró encara tira de valent

Últims dies per veure l’exposició ‘La locomotora Mataró: una icona de la ciutat’ al Museu Arxiu de Santa Maria

El Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró es veu sorprès per l’allau de visitants que han acudit a la seva exposició sobre la locomotora Mataró. Més de 850 persones ja han visitat l'exposició, la institució celebra aquest èxit inesperat. Amb l'última setmana que s'inicia, les expectatives són altes, i potser la xifra arribarà a les 1000 persones. 

L'exposició, titulada "La locomotora Mataró: una icona de la ciutat", commemora el 175è aniversari del primer tren de la península. La mostra ofereix una visió detallada de la primera locomotora de la línia de ferrocarril Barcelona-Mataró, que va ser batejada amb el nom de la ciutat. Diversos suports, com fotografies, postals, cartells i objectes diversos, mostren com aquesta imatge ha esdevingut una icona de Mataró, especialment des de la celebració del Centenari l'any 1948.

  • Dimarts 21 i divendres 24 són els dos darrers dies per veure l'exposició

Aniversari de la Sessió d’Estudis

A més, aquesta darrera setmana coincideix amb un esdeveniment significatiu: la clausura de l'exposició coincideix amb el 40è aniversari de la Sessió d'Estudis Mataronins. Aquest esdeveniment, que se celebra dissabte 25 de novembre, destaca com una trobada d'estudiosos i estudioses que presenten comunicacions sobre temes relacionats amb Mataró i el Maresme. La Sessió d'Estudis ha estat una tradició durant quatre dècades, generant un corpus acadèmic notable i consolidant-se com una cita ineludible per als interessats en la història, arqueologia, geografia, etnografia, i literatura de la regió.

Aquesta 40a edició es celebra en l'espai mateix de l'exposició, amb les parets i les vitrines plenes dels elements exposats sobre la locomotora Mataró, proporcionant una oportunitat única per fusionar la història i la investigació actual en un mateix espai cultural. A més, el Museu Arxiu col·labora en la logística dels concerts de la Setmana de Música Antiga que es celebren als Dolors, ampliant la seva influència més enllà de les parets del museu.
 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive