Xavier Díaz Latorre
Xavier Díaz Latorre

Redacció

La guitarra barroca de Díaz-Latorre, protagonista a la Setmana de Música Antiga

Diumenge 19 de novembre Xavier Díaz-Latorre, intèrpret de tiorba i guitarra barroca oferirà el concert de ‘Música per al Rei Sol. Danses per a Louis Le Grand’

CAPGROS BLACKFRIDAY NOVIEMBRE 2023 06


La 41a Setmana de Música Antiga de Mataró, dedicada a les diferents expressions de la música barroca, encara el seu segon cap de setmana amb un protagonista clar: el de l’intèrpret de tiorba i guitarra barroca Xavier Díaz-Latorre.

Aquest segon cap de setmana, però, començarà dissabte 18 de novembre, un altre cop a la Capella dels Dolors amb el Cor Ciutat de Mataró interpretant ‘Cori Spezzati’. Entre la segona meitat del segle XVI i principis del XVII, els cors ubicats en espais diferents de la basílica se’ls acaba coneixent com a Cori Spezzati. Cada compositor treballa el seu art per aconseguir una textura  rica i amb uns efectes estereofònics innovadors.

Davant la bona experiència iniciada l’any 2022, la present edició repeteix recital a la Cripta de de la Capella dels Dolors de la basílica de Santa Maria. Diumenge 19 de novembre Xavier Díaz-Latorre, intèrpret de tiorba i guitarra barroca oferirà el concert de ‘Música per al Rei Sol. Danses per a Louis Le Grand’. En aquest concert s’hi podrà escoltar música de Robert de Visée (1655 - 1732/1733). De Visée va ser un influent músic i compositor francès del segle XVII.

Reconegut per la seva destresa amb la guitarra i la tiorba, va servir a la cort de Lluís XIV. La seva col·lecció Livre de pièces pour la guitare (1686) destaca per la diversitat de danses i preludis que revelen la seva versatilitat i comprensió de les formes barroques. També va compondre suites per a tiorba, que consten al Ms. Vaudry de Saizenay, amb exuberants xacones i altres danses de cort. Les seves obres segueixen sent valuoses avui, reflecteixen l'elegància i l'expressió del segle XVII, i revelen la seva influència en la música antiga. De Visée va ser un músic de cambra apreciat a la cort de Lluís XIV, on la seva virtuositat amb la guitarra i la tiorba el va fer guanyar el favor del rei. La seva música va ressonar als salons reials, mostrant el gust artístic i refinat de l'època de Lluís XIV.

I la setmana que ve...

Divendres 24 de novembre tornarà a sonar l’orgue monumental de la Basílica de Santa Maria de la mà de Juan de la Rubia, l’organista titular de la Sagrada Família i un dels millors del moment.

El festival es tancarà dissabte 25 de novembre amb un concert ben especial, el de les sonates per a flauta del compositor nascut a Mataró Luís Misón (1727-1766), interpretades per Rafel Ruibérriz de Torres (flauta), Isabel Gómez Serranillos (violoncel) i Santiago Sampedro (clavecí).

Les entrades dels concerts, tenen un cost d’entre 6 i 12 €. Es poden adquirir a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 a 14 h. També es poden comprar al web www.entradesculturamataro.cat i a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive