Una edició anterior del Festival Posidònia. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Una edició anterior del Festival Posidònia. Foto: R.Gallofré

El festival de les postes de sol i la brisa a baix a mar

Compte enrere pel festival Posidònia Fest, que culmina el final de l’agost al Maresme i és preludi del retorn a la rutina

Cantaven els Pets en una de les seves cançons més cèlebres que l’agost és feixuc i mandrós i segurament no els faltava raó. El vuitè mes de l’any és el que la gran majoria consagra a vacances i tot adquireix un to diferent del juliol, frenètic o del setembre, quan l’escola imposa rutina a petits i també als grans. A Mataró, per sort, els darrers anys l’agost cultural s’ha atrevit a desafiar la norma i presenta bones notícies. Una de les que no només té nom sinó també tota característica pròpia és el Posidònia Fest. I aquest any arriba a la tercera edició amb novetats importants com una jornada inaugural gratuïta.

Carlos Moreno, director del Posidònia Fest, té clar quina és l’essència del festival. “El fet de muntar un escenari aixecat només 50 centímetres de terra i ser obert, converteix tots els concerts en espectacles únics, per una banda, per la proximitat amb l’espectador i, per altra banda, per l’espectacle natural amb la posta de sol i el mateix Port de Mataró” i afegeix que “pel segell discogràfic Microscopi organitzar el Posidònia Fest és una oportunitat per sortir del despatx, trepitjar territori i apropar-nos al públic. Podríem dir que és la cirereta del nostre pastís que és la feina que fem, que ens agrada i la gaudim”.

  • Les entrades i abonaments pel Posidònia Fest es poden comprar aquí
Albert Pla lidera el Posidònia Fest més ambiciós al Port de Mataró
Albert Pla lidera el Posidònia Fest més ambiciós al Port de Mataró

 

Un entorn preciós

El Posidònia és, de facto, el festival propi del Port de Mataró. La ubicació, les citades postes de sol, la brisa que a finals d’agost sembla recordar que se suposa que és fresca, tot suma en convertir-lo en un entorn propici. Moreno explica que “Com a mataroní trobo imprescindible que un espai com aquest també participi de la cultura i s’obri a la ciutadania. Les ganes de la direcció i la remodelació que s’ha fet són la fórmula perfecta per gaudir d’un espai únic a la ciutat”

El cartell ambiciós

A un mes vista, el millor que pot fer-se respecte el Posidònia és comprar-ne l’abonament. Un festival de proximitat que un any més ha sabut trobar un segell propi en la programació, cosa que no és fàcil. “Combinem artistes més i menys mediàtics, però en tots els casos parlem de músics amb una excel·lent trajectòria musical i diferents premis a les seves espatlles. Tot això sense oblidar els artistes del Maresme sortits d’una crida que, per segon any, ha estat un èxit”, assegura el seu director. 

Pol Batlle i Rita Payés, el colofó

 

El cartell és eclèctic i hi ha des dels només més mediàtics com Albert Pla o la maresmenca RIta Payés a d’altres que, segurament, sonin per primera vegada a qui els escolti o llegeixi. El Posidònia, en aquest sentit, intenta cultivar la curiositat i se li nota que és un festival impulsat per un segell discogràfic. “M’agradaria que la gent vingui amb la ment i les orelles ben obertes i descobreixi a la resta de músics, menys mediàtics però d’un nivell molt alt”, desitja Moreno.

Els periodistes, pesats, quan es presenta un festival sempre preguntem pel següent i el futur. Els protagonistes, elegants, solen trobar bé la resposta i és en això que els impulsors del Posidònia Fest s’imaginen un futur en el que puguin “créixer artísticament, en nombre de concerts, tipus de públics, diferents arts, etc. Però tot plegat sense perdre l’essència del festival que és ara. Sempre respectant la proximitat amb el públic i la simbiosi amb l’entorn”. Que així sigui.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive