Una festa temàtica del millor formatge (i amb vi d’Alella!)
Notícies relacionades
Una festa temàtica del millor formatge (i amb vi d’Alella!)

Una festa temàtica del millor formatge (i amb vi d’Alella!)

Granollers celebra l’Ascensió amb la Cheese Party, dos dies de fira i festa gastronòmica amb el formatge de gran protagonista

Enamorats i devots del formatge (del millor, de l’artesà…) pareu l’orella. I prepareu el pitet, també. Que aquest cap de setmana se us gira feina a Granollers. La capital del Vallès Oriental celebra les fires i festes de l’Ascensió i d’entre la notable programació d’actes com la pròpia fira, l’aposta per la sostenibilitat o les festes i cercaviles en destaca amb pes propi una d’aquelles iniciatives que s’ha disfressat el nom de cosa anglesa per fer el merda: la Cheese Party. La festa del formatge, vaja.

Els panxa-contenta del Vallès ja prou que ho saben. Si és l’Ascensió (un dels tres dijous que “relucen más que el sol”) toca fer lloc a l’agenda a la Cheese Party. Toca fer cap  a la plaça de l'Església de Granollers. En paral·lel a la mostra d’oficis tradicionals que pren la Porxada, aquest altre espai esdevé un punt de peregrinació que no es pot frenar. De debò, el que s’hi celebra és tot un ofici en honor a una de les millors devocions gastronòmiques d’aquest món. És una festa del formatge que vol valorar el productor i i popularitzar la seva oferta en un entorn lúdic i festiu. Jales i gaudeixes. I en surts que estàs a punt de jurar la nacionalitat vallesana!

Quan és la Cheese Party?

 • Plaça de l’Església de Granollers
 • Divendres 27/05, de 11.00 – 20.00 h
 • Dissabte 28/05, de 11.00 – 20.00 h

Cultura del formatge

La Cheese Party assegura d’ella mateixa que vol culturitzar una mica el populatxo granollerí. “El formatge també el volem entendre com a menja social. Millor compartit, i millor maridat. Amb vins, música i bona companyia”, en diuen a la nota de premsa oficial. Amb el vi no s’han pas aliat amb algú qualsevol. La Denominació d’Origen Alella és protagonista i desplega el millor del seu catàleg com a company de ball dels formatges excel·lents que s’hi tasten, mengen i compren. Col·laboració comarcal trans-serralada litoral. Exemplar!

fira ascensio granollers punt valles
La Fira de l'Ascensió de Granollers


Si les Fires i Festes de l’Ascensió ja valen la pena de per sí mateixes, la Cheese Party pot acabar sent el factor decisiu d’endinsar-se Parpers enllà i arribar a la primera plana de naturalesa continental europea, més coneguda com el Vallès, amb bon motiu. El tenen maco, el Centre, aquests de Granollers. I la festa hi esdevé un espai comercial on combinar un ambient festiu, amb la compra i tast de formatges.

La Cheese Party

 • La Fira: Un esdeveniment especialitzat que vol apropar el formatge de qualitat a tot el públic. 25 productors catalans presentant una àmplia diversitat de producte.
 • La Festa: Una activitat acompanyada de música en viu, espectacles i activitats. A la Pl. Barangé, una de les zones comercials més emblemàtiques i concorregudes de Granollers
 • La Gastronomia: Un espai gastronòmic on tastar taules de formatges preparades amb producte dels expositors participants. Tot plegat, maridat amb una selecció de vins.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive