29 10 23 CARTELL DONES PAGESES DONES DEMPEUS 724x1024
29 10 23 CARTELL DONES PAGESES DONES DEMPEUS 724x1024

Redacció

Dones pageses, dones dempeus: estrena especial del 2 Terços

La masia de Can Bernadet, a les Cinc Sénies, acull l'estrena d'aquest espectacle de l'Aula de Teatre

Una oportunitat única per connectar amb les històries de força i determinació de les dones pageses és la proposta estrella del nou cap de setmana dins el 'Festival 2 Terços' de Mataró, el festival de les masies de la capital del Maresme. Amb una combinació de música, dansa, il·lustracions i actuacions en viu, aquest espectacle promet ser una experiència enriquidora i inspiradora que us farà reflexionar sobre el paper essencial de les dones en la sostenibilitat de la vida rural.

L'espectacle "Dones Pageses, Dones Dempeus" és una producció especial que debuta al Festival 2 Terços, oferint una mirada única i apassionant a la vida de les dones rurals i el seu paper vital dins del món agrari. Aquest espectacle serà presentat al públic el proper diumenge 29 d'octubre a Can Bernadet, un espai idíl·lic al veïnat de les Cinc Sénies, amb dues representacions programades, a les 18:00 i a les 20:30. Aquesta creació multidisciplinària ofereix als espectadors una oportunitat única de connectar amb la història i les vivències de les dones pageses que han mantingut viu el teixit rural català.

El cor de l'espectacle està basat en el llibre "Entre Dos Mans: Dones Pageses, Dones Dempeus!" de Laia de Ahumada. Aquesta obra és una crònica fascinant que narra les històries i testimonis de les dones que lideren petites explotacions agrícoles de caire familiar. Aquestes dones no només treballen la terra, sinó que també tenen cura de la vida que la terra sosté. L'espectacle és una coproducció entre el Festival 2 Terços i l'Ajuntament de Mataró i compta amb la participació musical de Magalí Sare, coreografies a càrrec de Roger Cusidó i Lali Mateu, així com una experiència visual única amb il·lustracions en directe de Carla Aledo.

  • Les entrades tenen un cost de 8€ i podeu gaudir de l'espectacle a les 18:00 o a les 20:30. Es poden comprar aquí.
  • Les actuacions en viu corren a càrrec de dones de l'Aula de Teatre de Mataró, la Sala Cabanyes i l'Associació Agrària Cinc Sénies-Mata-Valldeix.
  • Aquesta col·laboració dóna veu i expressió als relats de les dones rurals, oferint al públic una oportunitat de connectar amb les seves experiències i apreciar les seves històries.

L'espectacle serà precedit per dues introduccions especials. En primer lloc, Laia de Ahumada, autora del llibre i doctora en filologia catalana, donarà una benvinguda als espectadors i oferirà una visió del procés de creació de l'obra. Després, Raül Balam, un cuiner local, també donarà la benvinguda i compartiran una visió gastronòmica relacionada amb la pagesia i la importància de les dones en aquest àmbit.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive