‘El festival de les masies’ amb protagonisme femení. Foto: JM Augé
‘El festival de les masies’ amb protagonisme femení. Foto: JM Augé

‘El festival de les masies’ amb protagonisme femení

La tercera edició del Festival 2 Terços programa 15 activitats diseminades per l’espai agrari i els boscos del contorn mataroní

De tots els petits festivals que conformen el calendari cultural mataroni, el 2 Terços destaca per la seva personalitat i proposta, pel seu valor afegit. Aquest 2023 l’espai agrari (els boscos i els camps) s’omplen per tercer any de cultura amb una proposta que versa sobre el tema central de la Dona al camp. La reivindicació i la visualització de les dones en aquests espais és necessària i diferents espectacles i activitats ajudaran a reflexionar-hi. Torna el 2 Terços del 14 al 29 d’octubre, torn pel que molts coneixen com “el festival de les masies”

El 2 Terços permet al públic de conèixer nous espais com patis de masia, camps o boscos i reconèixer-hi una part important de la ciutat. És una programació ambiciosa, que busca combinar espai, cultura i gastronomia i alhora difondre per mitjà de la pràctica la necessària defensa i valorització de l’espai no urbanitzat de Mataró.

  • Consulta la programació aquí.
  • Compra entrades aquí, a la web del festival
CARTELL DONES PAGESES DONES DEMPEUS 29 10 2023
CARTELL DONES PAGESES DONES DEMPEUS 29 10 2023

 

Les dones al camp

El paper de la dona al camp tindrà un triple protagonisme. D’entrada amb l’exposició ‘Dones del camp’ de la jove fotògrafa mataronina Clara Ballesta. És un recull d’algunes de les dones que d’una manera o altra estan actives actualment a l’espai agrari de Mataró. Dones de totes les edats que la seva manera de viure és a feina del camp. 

Encara al voltant del rol de la dona el 2 Terços torna a aposter per la producció pròpia amb ‘Dones pageses, dones dempeus’ que es podrà veure el diumenge 29 a Can Bernadet de les Cinc Sènies. A partir del llibre d’entrevistes a dones que estan al capdavant d’explotacions agrícoles, de Laia de Ahumada s’ha articulat un espectacle multidisciplinari que combina la música (Magalí Sare), la dansa (Roger Cusidó i Lali Mateu), l’il·lustració en directe (Carla Aledo) i la interpretació de monòlegs a càrrec de dones. S’estructura a partir del cicle del camp: llaurar, sembrar, collir.. i finalment acaba a taula, amb els fruits que provenen del camp

També destaca l’estrena a nivell europeu de ‘Sota Terra’ de Quim Giron i Moon Ribas.  Proposta guanyadora del projecte europeu Stronger Peripheries, els dos creadors posen èmfasi en el “sota terra”, que és l’element d’unió entre dos espais naturals Mataró i Sardenya, per inspirar-se en els seus misteris i expressar-los en l’àmbit del teatre.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive