La Pesta d'Arenys de Mar
La Pesta d'Arenys de Mar

Arenys de Mar celebra Sant Roc amb més dies de Pesta

L’espectacle de recreació històrica es farà quatre dies en un espai immersiu a la plaça de la sardana

Nervis a Arenys de Mar per la imminència de la seva Festa Major petita, que no ho és gens per la molta gent que la viu a cor que vols. Aquest any, sense restriccions, l’ampliació de la Pesta és la gran novetat.

Sant Roc torna amb un programa ben carregat. El dia central és el 16 d’agost, festivitat de Sant Roc. De bon matí, els macips, noies i nois fadrins de la vila, es troben per vestir-se i preparar el material. A les 8 del matí, just abans de sortir pels carrers i cases de la vila, fan l’ofrena i el cant dels goigs a l’església parroquial. El rector fa una benedicció i els macips prenen el compromís de renovar el Vot de Vila. Al llarg de les jornades del 14 i 15 d’agost s’organitzen diferents activitats lúdiques i culturals en el programa de la festa.

Més Pesta que mai

La gran novetat d’aquest any és l’ampliació i transformació de La Pesta, que es farà a la plaça de la sardana. Aquest espectacle de recreació històrica s’ha construït a partir d’un univers immersiu en un espai tancat i delimitat, que vol fer transportar com s’ha fet sempre, a l’espectador a Santa Maria d’Arenys del segle XVI, en un retorn al passat. Innovació, interacció, format audiovisual, teatre, música i dansa es donen de la mà per crear aquest format oníric que es podrà veure els dies 11, 12, 13 i 15 d’agost. L’espectacle també transformarà els continguts a un de més abstracte, ja que la pesta va ser una pandèmia del segle XVI en una societat actual que viu des del 2020 en una altra pandèmia, la de la Covid-19. L’Associació de la Pesta plantejarà un espectacle guiat per un fil conductor amb diverses escenes que finalitzarà amb Sant Roc salvant Arenys de la pestilència.

  • Les entrades per la Pesta s'han de comprar aquí
Un moment de la representació de La Pesta
Un moment de la representació de La Pesta

Per a aquesta representació es compta amb un cos artístic i tècnic de més de 100 persones que altruistament faran realitat aquesta recreació.

Tanmateix, l’espectacle de carrer no es perd. Els carrers d’Arenys de Mar viuran l’arribada de la pestilència amb un acte rebatejat com a “Notícies de Pesta”. El dilluns, 15 d’agost, a la tarda les notícies de pesta arreu de Catalunya arriben a Santa Maria d’Arenys. El poble de Santa Maria d’Arenys reviurà l’infern que va sofrir i cercarà ajuda en metges i remeieres.

Represrntació de La Pesta

 

Comentaris (1)

Joan Fa 1 any
Arenys de Mar te Pesta ??

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive