Aplec del Caragol a Lleida: tota una bacanal gastronòmica
Aplec del Caragol a Lleida: tota una bacanal gastronòmica

Capgròs.com - ACN

Aplec del Caragol a Lleida: tota una bacanal gastronòmica

L'Aplec del Caragol  retorna després de dos anys sense fer-se acollirà un centenar d'activitats gastronòmiques, lúdiques, culturals i solidàries

Lleida encara amb "moltes ganes" el 41è Aplec del Caragol, que tindrà lloc entre els dies 20 i 22 de maig. La d'enguany serà l'edició de la represa i del retorn a a la normalitat d'aquesta multitudinària festa després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia. L’Aplec és un festí, el més semblant a una bacanal col·lectiva gastronòmica.

Les dades de l’Aplec del Caragol parlen per si soles:

 • 106 colles hi participen
 • 13.500 collistes
 • 200.000 visitants. 
 • 50.000 i 60.000 persones en els moments de màxim aforament
 • 12,5 tones de caragols
 • 6,5 milions d'euros d’impacte econòmic estimat

Els visitants també podran gaudir de tastos i menús. Però al marge la gastronomia, la festa també manté la seva vessant lúdica, cultural i solidària. Així, s'han previst un centenar d'activitats per a tots els gustos i edats. Enguany, estrenarà un espai dedicat al talent lleidatà. Lleida està en ratxa i ve de la Festa Major de Sant Anastaci i de les festes de Moros i Cristians. 

L'Aplec és tota una festassa

L'Aplec és tota una festassa

Un centenar d'activitats

El plat fort arribarà a partir del divendres 20 de maig al vespre, amb 'Lo Caragolasso', un espectacle musicoteatral conduït pel Sr. Postu i amb l'assistència de Mari Pau Huguet, que servirà per inaugurar la 41a edició de l'Aplec del Caragol. Entre divendres i diumenge, s'han previst un centenar d'activitats, la majoria organitzades per les pròpies colles i altres per la Fecoll. Seran propostes per a tots els gustos i edats, tant gastronòmiques com lúdiques, culturals i solidàries.

fecoll xl aplec del caragol de lleida 284783 med

Farra i menjar

12,5 tones de caragols

Durant els tres dies, la Fecoll preveu que es consumiran a l'Aplec unes 12,5 tones de caragols, segons ha dit Perdrix. Els visitants també tindran l'oportunitat de tastar-los. Ho podran fer al restaurant el recinte, ja sigui mitjançant tastos, al preu de 10 euros, o amb menús a 25 euros i a 11 els infantils, que també inclouen l'element gastronòmic per excel·lència de la festa. Seguint en la línia de celebrar l'Aplec a casa que va tenir una molt bona acollida durant els dos anys de pandèmia, la Fecoll posarà a disposició dels visitants uns lots al preu de 20 euros amb una llauna de ferro, una bossa de caragols vius, oli d'oliva del Soleràs, caragols bullits, samfaina i un receptari perquè puguin cuinar-los a casa.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive