Presentació del projecte Ambaixadors. Foto: Consorci de Turisme
Presentació del projecte Ambaixadors. Foto: Consorci de Turisme

Ambaixadors per donar a conèixer els secrets turístics de cada municipi maresmenc

El nou projecte del Consorci de Turisme fitxa un representant de cada ciutat i poble de la comarca per divulgar-ne els seus atractius als visitants

patrocini FinquesGuillem02
 

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha presentat una nova iniciativa per promoure la comarca com a destí turístic, tant per als residents al Maresme com per als visitants d'altres contrades. Es tracta del projecte 'Ambaixadors del Maresme' que vol donar a conèixer cada un dels 30 municipis del territori de la mà d'un representant dels seus veïns i veïnes que en siguin experts i en vulguin divulgar els atractius. 

En la presentació del projecte, celebrada a la recentment inaugurada Sala Odèon del Teatre Municipal de Canet de Mar, la presidenta del Consorci, Carme Ponsa, va explicar que l'objectiu és promoure la comarca d'una manera autèntica i comprensible, fent que els mateixos habitants de cada municipi siguin els narradors de les seves històries, llegendes i productes locals. A través d'entrevistes realitzades per la fotoperiodista Kris Ubach, experta en l'àmbit dels viatges, els ambaixadors i ambaixadores del Maresme ofereixen una mirada única sobre els seus pobles, incentivant així les visites locals i turístiques.

Ubach explica que aquests ambaixadors ofereixen un retrat molt proper i íntim de cada municipi. "És com si tinguessis un amic que t’explica el seu poble i quines virtuts té. La veritat és que és molt maco i molt proper. Són persones que s’estimen el seu poble", assenyala. Totes les seves entrevistes es poden llegir al web del Consorci de Turisme.

paloma vicente

Paloma Vicente, de Rukimon, és l'ambaixadora de Dosrius. Foto: Kris Ubach

Els "Ambaixadors del Maresme" provenen de diverses àrees professionals i àmbits de la vida quotidiana, des de ciutadans comuns fins a representants de museus, associacions, cuiners, agricultors i actors. Cadascun d'ells comparteix una passió comuna: mostrar al món els tesoros i les meravelles del Maresme. Durant la presentació, Ariadna Rodríguez, una de les ambaixadores (en concret de Premià de Mar), va destacar com un dels atractius del seu municipi el Museu de l'Estampació, convidant tothom a descobrir els museus locals i els seus secrets. Rodríguez va definir el seu pape d'ambaixadora com algú d'un municipi que "el coneix i sent tot l’orgull del món de mostrar-li a les persones que són de fora perquè vinguin al poble, el coneguin i el gaudeixin"

L'acte també va comptar amb la regidora de Turisme de Canet de Mar, Glòria Jiménez, i l'alcalde Pere Xirau, que han posat en relleu la importància d'unir esforços per promocionar el Maresme com una destinació turística de referència, plena de riqueses locals i experiències úniques.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive