Imatges del local.
Imatges del local.

Redacció

Un dels millors bars del món està darrera una botiga de queviures

Monk està amagada darrere la porta d'una botiga de queviures i presenta una sèrie de còctels que són una autèntica passada.

El Grup La Confiteria, que el 2016 va obrir la cocteleria Paradiso amagada darrere d'un bar d’entrepans, ha inaugurat ara una nova cocteleria ‘amagada’ o 'speakeasy'. Si dius speakeasy, que en realitat no té res a veure perquè els speakeasies eren els establiments il·legals on es venia i consumia alcohol als Estats Units durant els anys de la Llei seca, quedes més cool, més guai, però també més pretensiós. No, no ets misteriós ni atractiu per dir speakeasyTime Out Barcelona detalla els encants d’aquesta nova i sofisticada proposta per gaudir de la nit a la capital catalana: Monk (Abaixadors, 10) està darrere d'un pakistanès i dins d’una finca de finals del segle XVIII: una façana a prova de bombes amaga un bar únic en la seva categoria.

Un cop dins, et trobes en un bar que combina arcs i voltes gòtiques amb instal·lacions immersives d'art lumínic. L'espai és impressionant: tot un estudi de les varietats del rosa en un bar sobri i senyorial. El cap de cocteleria, Giacomo Gianotti, explica a Time Out que “aquest és el germà gran del Paradiso, perquè fem una cocteleria més noble i reposada. Més fina i precisa, amb menys espectacle”. Però molt estètica: els còctels estan pensats amb vista a com la llum els impacta.

Una bona mostra d´aquest beuratge estratosfèric és un meravellós Philip Glass is Dry, homenatge al dry martini amb una redestil·lació d´infusió d´algues, sake, cítrics i tintura de bolets. Una bala de plata que acaba amb gust de bosc (i que es manté gelat gràcies a una pedra ametista). Que les copes tinguin poc gadget no vol dir que no hi hagi una feina increïble a cada glop, apunta Gianotti. A la carta hi ha una interacció entre cítrics i fumats que prova una creativitat aclaparadora.

Captura de pantalla 2022 10 27 092104
 

Cada glop està dedicat a un artista diferent (Kubrick, Moroder, Kraftwerk, Turrell...) i té un apartat de menjar caribeny a càrrec de l'Adnaloy Osío, xef veneçolana que proporciona un coixí de delicadeses per picar amb els dits que van molt més enllà d'omplir la panxa. Per exemple, un plat de nigiris tropicals fets amb arròs al vinagre fregit i tonyina picant embolicats en una fulla de shisho morat (planta aromàtica coneguda com alfàbrega xinesa).

Vist tot aquest fastuós catàleg, potser sí que podeu dir que heu anat a un speakeasy i, en cap cas, semblareu allò que dèiem a l’entradeta. Ans al contrari, sereu l’enveja de tothom (hehe). Serà una experiència única i paradisíaca. 

Font: timeout.es

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive