La platja dels tions de Gavà, una escapada ideal per a nens
La platja dels tions de Gavà, una escapada ideal per a nens

La platja dels tions de Gavà, una escapada ideal per a infants

Motiu nadalenc en un lloc típic d’estiu per trobar-hi de tot. Segur que t'encantarà.

Pot semblar una paradoxa, però si feu un tomb pel passeig marítim de Gavà és possible que us topeu amb una sorpresa molt nadalenca. Prop de la platja de gossos, entre els carrers Tamarit i Salou, estigueu beu atents perquè els caps de tió també hi apareixen quan fa calor. Ningú sap ben bé qui va tenir la idea de pintar aquestes nadalenques cares als pins d’aquella zona, però veurem que hi són representades aprofitant els talls de les branques. Hi ha cares de totes mides i expressions, i la majoria amb la seva corresponent barretina.

És veritat que desplaçar-se a Gavà únicament per ‘admirar’ aquesta singular creació podria semblar una pèrdua de temps si no fos que el vostre cas és el d’algú amb absolut delit pels motius nadalencs. També hauríem d’apuntar-hi una altra excepció: si teniu canalla i voleu fer-los una simpàtica sorpresa. Si no ens trobem davant de cap d’aquestes situacions, podeu aprofitar el dia amb altres activitats o bé gaudir de la costa de Gavà.

Els 4 quilòmetres del seu litoral marítim són un dels principals atractius turístics de la zona, que també gaudeix d'una pineda única, de 400 metres d'amplada, que arriba fins a primera línia de mar. Els visitants gaudeixen d'un passeig Marítim de 2 quilòmetres respectuós amb el sistema dunar i amb les pinedes. Les platges són aquestes:

  • Platja de les Marines de 700m. (on es troben els tions)
  • Platja de Gavà de 3.700m.
  • Platja de l'Estany de 350m.

Aquests atractius, units als serveis i a les seves condicions meteorològiques amb més de 3.500 hores de sol a l'any, fan que cada estiu més de 2 milions de banyistes visitin la zona marítima de Gavà. A més, el seu ric subsòl dona vida a quatre-centes hectàrees de camps de regadiu i a una llacuna que és lloc de pas i nidificació de milers d'aus migratòries.

El front litoral de Gavà destaca per la seva fesomia singular. El passeig va guanyar el prestigiós premi FAD d'arquitectura exterior l'any 1995. El monument escultòric de La Vela, d'Antonio Roselló, constitueix un altre element identificador de les platges de Gavà a més de ser un punt de trobada per a gavanencs i gavanenques així com de visitants. 

La zona marítima de Gavà ofereix al visitant tot tipus de serveis i equipaments: restauració, jocs infantils, dutxes i, a l'estiu, quioscos de begudes i gelats a peu de platja.

Fonts: gavaciutat.cat i totnens.cat.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive