Campament Reial. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Campament Reial. Foto: R.Gallofré

Cugat Comas

El Campament Reial i els Missatgers sí que repartiran caramels

Mataró ha tret els dolços de la Cavalcada de Reis però manté quantitats a repartir a mà els dies 1, 2, 3 i 4 a diferents punts de la ciutat

patrocini GEMA   Nadal   05 (1)
 

No els repartiran els Reis d’Orient ni cap dels elements de la tradicional Cavalcalda però Mataró no es quedarà pas sense caramels tan bon punt hagi estrenat el 2024. L’Ajuntament de Mataró ha adquirit la mateixa quantitat de dolços i convida a la ciutadania a anar al Campament Reial i als Missatgers als barris per, a més de lliurar la carta, endur-se caramels a casa.

La decisió de retirar els caramels de la Cavalcada va ser fortament contestada i comentada a Mataró. El fet és que els dolços que abans es llençaven al pas de l’acte estrella de la tarda del 5 de gener es recol·locaran en altres punts del ritual de Reis: es podran trobar al Campament Reial del Parc Central (entre l’1 i el 4 de gener, a la seva carpa) i als diferents punts de Missatgers als barris que es repartiran per recollir les cartes als Reis els dies 2, 3 i 4. En aquests dos punts es donaran caramels en mà.

  • Mataró reparteix 1.600 quilos de caramels, comptant-hi els sense sucre
  • Consulta aquí els horaris del Campament i dels Missatgers als barris. 

Una raó de seguretat

La retirada dels caramels de la Cavalcada, ho va explicar la regidora de Cultura Heidi Pérez, era “una petició de les pròpies entitats i participants de la Cavalcada, que patien molt amb el tema dels caramels i sobretot un element de seguretat. Volem posar en valor la feinada dels voluntaris i que tot el protagonisme sigui per a ells i per als Reis, òbviament”. La regidora va explicar que diferents famílies i públic també havien demanat d’acabar amb els caramels. “No cal llençar caramels i causar riscos innecessaris, la Cavalcada ja té prou màgia”, va resoldre Pérez.

Els caramels de Reis van tornar a la Cavalcada del 2023 després que la del 2022 encara per mesures Covid, se celebrés sense llançament d’aquests. Ja en la presentació de la que acabaria sent la darrera Cavalcada de Reis amb caramels des de Cultura i el llavors regidor Xesco Gomar es demanava de respectar-los “com una tradició i no una competició per agafar-ne més i més”.Un any després la tradició es ressitua. 
 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive