Les carrosses dels Reis al Campament, esperant la Cavalcada. Foto: R.Gallofré
Les carrosses dels Reis al Campament, esperant la Cavalcada. Foto: R.Gallofré

Cugat Comas

Campament Reial de Mataró: per avançar la feina dels Reis

Carrosses, personatges i missatgers dels Reis d'Orient s'estableixen de l'1 al 4 de gener a la carpa del Campament Reial on esperen les cartes de la mainada

patrocini GEMA  Nadal  05 (1)
 

Els Reis d’Orient arribaran a Mataró el dia 5 per fer la Cavalcada però no ho faran pas sols: porten tots els regals i els encàrrecs clars perquè abans la canalla els haurà fet arribar les seves cartes. És important avançar la feina i a la capital del Maresme hi haurà dues maneres de lliurar la carta: al Campament Reial del Parc Central els dies 1, 2, 3 i 4 o als missatgers reials que es repartiran a diferents barris de la ciutat els dies 2, 3 i 4.

Part de les carrosses de la Cavalcada, personatges com en Tempus i en Tic-Tac, esquimals, carboners, patges que recolliran les cartes... forma part de l’encant que anticipa la màgia de Reis a la carpa del Parc Central Vell, a Mataró. Allà, a partir de la tarda del dia de Cap d’Any es podrà gaudir d’aquest Campament que va arribar amb la Covid quan no hi havia Cavalcada i que s’ha quedat fixat com una passa més del ritual de Reis.

Entrar al Campament és, de fet, començar a palpar bona part de la màgia que eclosiona el dia 5 amb l'arribada dels Reis i la celebració de la Cavalcada. La carrossa del temps i els seus protagonistes reben els visitants, que hi col·laboren a l'hora d'anar possibilitant que en la nit més màgica de totes el pas dels minuts pugui aturar-se i Ses Majestats arribin a totes les cases. Els esquimals que endrecen cartes i preparen joguines, les missatgeres recollint cartes i repartint caramels o les carrosses reials ja preparades també formen part del passeig pel Campament. 

Campament Reial. Foto: R.Gallofré
En Tempus, al Campament Reial. Foto: R.Gallofré

 

Campament Reial

 • Del 01.01.2024 al 04.01.2024
 • Carpa del Parc Central
 • 1 de gener de 17 a 21 h.
 • 2, 3 i 4 de gener de 10 a 14 h i de 16 a 21 h

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive