Així quedaran les rieres de Mataró amb el projecte Re-Natura. Infografies: Ajuntament
Notícies relacionades
Així quedaran les rieres de Mataró amb el projecte Re-Natura. Infografies: Ajuntament

El projecte Re-Natura Mataró s’obre a la participació ciutadana

L'Espai Mataró Connecta acull el dimarts 14 de maig la primera sessió del procés participatiu perquè els mataronins aportin les seves propostes a aquesta iniciativa per adaptar la ciutat al canvi climàtic a través de la seva renaturalització

Logos

Des de fa uns mesos, l’Ajuntament ha posat en marxa el projecte Re-Natura Mataró, de renaturalització i resiliència dels espais periurbans i urbans de la ciutat. Aquest projecte, pressupostat en 6 milions d’euros, compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU. 

Sessió inaugural, 14 de maig 18.30h a Espai Mataró Connecta. Detalls aquí

Els objectius de Re-Natura estan en consonància amb el Pla d’Acció de Mataró Agenda Urbana 2030, que va identificar la renaturalització de la ciutat com un dels projectes estratègics de futur per avançar cap a una ciutat més resilient i ecològica, alineada també amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. En aquest sentit, les actuacions també estan d’acord amb l’estratègia Mataró pel Clima i el Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima.

 

El projecte preveu recuperar, millorar i adaptar a nous usos les rieres, zones verdes i patis escolars

Fins a desembre de 2025 s’executaran actuacions de renaturalització a les rieres de Sant Simó i Argentona, al Parc Central i al Parc de la Pollancreda, a 31 patis escolars i a 7 zones verdes de la ciutat. Els projectes concrets, que ara es troben en fase de redacció, preveuen a grans trets una millora de la biodiversitat d’aquests espais, crear entorns més saludables i fer-los més accessibles per a la població i, en definitiva, que el verd tingui encara més pes a Mataró. També es redactarà el Pla Director de la Infraestructura Verda de la ciutat, com a instrument estratègic que relligui totes les actuacions. Es tractarà d’un document de present i de futur que serà clau en la revisió del Pla General d’Ordenació de Mataró.

 

El procés participatiu 

En aquest sentit, el projecte contempla un procés participatiu obert a tota la ciutadania que s’iniciarà amb una primera sessió el proper 14 de maig a les 18.30h a l’Espai Mataró Connecta. En aquesta jornada inaugural, a part d’explicar el projecte i contextualitzar-lo dins el marc de l’Agenda Urbana 2030, es preveu la intervenció de la ponent Carolyn Daher per parlar de l’impacte del disseny urbanístic en la salut.

La sessió inaugural comptarà amb la intervenció de Carolyn Daher

Carolyn Daher, especialista en salut pública, és la Comissionada de l’àmbit Ciutat Ecològica i Saludable de l’Agenda Urbana Mataró 2030 i Coordinadora de la Iniciativa de planificació urbana Medi ambient i Salut d’ISGloblal. També s’explicarà el calendari de les properes sessions de participació i l’obertura del procés participatiu també en línia a la plataforma Decidim (www.decidimmataro.cat), on es podrà fer seguiment del desenvolupament de tot el procés i fer-hi aportacions.

Carolyn Daher, experta en mobilitat, assegura que tots els infants mataronins podrien anar a l'escola a peu

Carolyn Daher, ponent de la sessió inaugural

Aquest és el primer esdeveniment participatiu obert a tota la ciutadania, a més de les diferents sessions previstes als Consells Territorials i Sectorials. Amb anterioritat, el passat novembre ja es va fer una sessió de cocreació amb la comunitat educativa i aquest febrer es va presentar el projecte als membres del Consell d’Infants.

Una web per saber-ne mes

L’Ajuntament ha posat en marxa un apartat web que recull informació sobre el projecte Re-Natura Mataró i on es podrà fer el seguiment dels diferents projectes. Es pot consultar clicant en aquest enllaç

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive