Dos actors en una edició anterior dels Pastorets de Mataró, que enguany es reinventen
Dos actors en una edició anterior dels Pastorets de Mataró, que enguany es reinventen

Redacció

Els Pastorets es reinventen i aixequen el teló per Sant Esteve

Debut especial de Coral Consegal, primera directora en 104 anys, que ha replantejat el clàssic teatral per mantenir l’essència

Seran uns Pastorets diferents, resilients, adaptats i segurs. I femenins, perquè per primer cop l’Estel de Natzaret de la Sala Cabanyes té no només una directora, sinó tot un equip de direcció conformat només per dones. Per Sant Esteve s’alçarà el teló i el que passi a l’escenari a partir de llavors serà sorprenent. Si algú es pensa que els Pastorets són sempre iguals, que enguany vagi a la Sala. Els Pastorets s’han adaptat a la pandèmia i a tots els entrebancs.  Malgrat la pandèmia del coronavirus i les limitacions aplicades al sector cultural, Nadal no és Nadal sense Els Pastorets i, un any més, un dels elements més característics d’aquestes festes no faltarà a la cita amb els espectadors. Aquest dissabte, 26 de setembre, la Sala Cabanyes aixecarà el teló un any més del seu espectacle més conegut i àngels, dimonis i pastors tornaran a conquerir l’escenari del teatre mataroní, on s’estaran fins al 31 de gener, data de l’última representació.

Com seran aquests nous Pastorets? Se’n saben pocs detalls. Es garanteix als espectadors que veuran un espectacle que conserva la seva essència i els seus trets més característics però que s’ha hagut de repensar per poder-lo portar a escena amb totes les garanties sanitàries. Per aquest motiu, s’ha reduït el nombre de participants a totes les àrees de l’espectacle, per tal de complir amb les mesures contra la pandèmia i evitar concentracions de gent. Si l’any passat hi havia més de 400 participants, aquest any en són molts menys. S’han creat dos grups bombolla per als assajos i les representacions, s’ha reduït el nombre d’actors i actrius, hi ha menys tècnics i s’han fet una sèrie d’enregistraments per completar algunes escenes. L’espectacle que s’estrenarà per Sant Esteve serà, en definitiva, Els Pastorets de sempre, com no s’han vist mai fins ara.

La primera dona

Aquest any, Coral Consegal agafa el relleu de Marc Molina en la direcció dels Pastorets. Consegal, que té una llarga trajectòria a la Sala Cabanyes, on ha participat en desenes de muntatges, és la primera dona que dirigeix Els Pastorets en els 104 anys d’història de l’espectacle. En els darrers mesos, Consegal ha hagut de canviar de dalt a baix el seu projecte de direcció per crear de zero un espectacle adaptat a les restriccions que hi ha en vigor.

A banda de Consegal en la direcció artística, Gemma Sancho continua en la direcció musical i Heidi Consegal torna a la direcció coreogràfica. D’aquesta manera, l’equip de direcció està format exclusivament per dones, un fet inèdit en la història dels Pastorets de Mataró.

Totes les mesures de seguretat

Per als Pastorets, la Sala Cabanyes compta amb diversos protocols per garantir que les activitats es porten a terme amb la màxima protecció sanitària.Tal com s’especifica a la pàgina web de l’entitat, durant les representacions, el públic ha de portar durant tota l’estona la mascareta tapant la boca i el nas. A més, tant l’entrada com la sortida del públic es fan de manera esglaonada per evitar aglomeracions. A l’interior del teatre, la disposició de les butaques que es posen a la venda compleixen la distància de seguretat, de manera que l’aforament ha quedat considerablement reduït i en cap cas pot superar el 50%. Tots els espais es desinfecten després d’haver-se utilitzat. A més, s’han col·locat dispensadors de gel hidroalcohòlic i s’han substituït els programes de mà per codis QR.

suport pastoretsamic

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive