Assajos telemàtics dels Pastorets amb l'objectiu de poder estrenar per Nadal
Assajos telemàtics dels Pastorets amb l'objectiu de poder estrenar per Nadal

Objectiu Nadal: els Pastorets de Mataró assagen a distància per no fallar a la tradició

Coral Consegal dirigeix els assajos de forma telemàtica d’una obra totalment diferent al seu format habitual amb l'objectiu que es pugui estrenar

Ara s’ha posat de moda dir-li resiliència a la capacitat d’adaptar-se a totes les adversitats i tirar endavant. Doncs déu n’hi do l’exercici de resiliència de Sala Cabanyes i els seus Pastorets de Mataró que en ple període de restriccions i aturada de les activitats culturals per frenar la Covid-19 segueix endavant amb els seus assajos amb un objectiu clar: que per Nadal comencin els Pastorets. No fallar a la tradició. 

Poder aixecar el teló aquest Nadal és més que l’objectiu. Aquestes darreres setmanes, els assajos programats per fer a l’escenari s’han traslladat a la xarxa per no perdre el fil de la preparació d’uns Pastorets que seran molt diferents al quals estem acostumats.

assajos telemàtics 1

Consegal, primera a l'esquerra, és la directora dels Pastorets aquest any

Els Pastorets diferents

La nova directora, Coral Consegal, ha dissenyat un muntatge adaptat a l’actual context de crisi sanitària. La situació fa imprescindible introduir algunes limitacions per poder portar a escena un espectacle com “Els Pastorets de Mataró”, en què l’any passat van participar-hi més de 400 persones. Entre les novetats d’aquest any, hi ha la limitació dels balls del pròleg. D’aquesta manera, a les nimfes, les bruixes i els follets només hi haurà quatre persones ballant per escena. Pel que fa als cors, també es veuran reduïts: cada corda tindrà només cinc cantants.

Algunes escenes es completaran amb gravacions. Abans que entressin en vigor les actuals mesures per frenar els contagis ja es van poder enregistrar les primeres d’aquestes gravacions.

Màximes garanties sanitàries pel públic

Sala Cabanyes té a la venda les entrades per les deu funcions dels Pastorets amb la garantia de diversos protocols per garantir la màxima protecció sanitària en les activitats d’aquesta temporada. Per exemple, n les representacions, el públic ha de portar durant tota l’estona la mascareta tapant la boca i el nas. A més, tant l’entrada com la sortida del públic es fan de manera esglaonada per evitar aglomeracions.

A l’interior del teatre, la disposició de les butaques que es posen a la venda compleixen la distància de seguretat, de manera que l’aforament ha quedat considerablement reduït. Tots els espais es desinfecten després d’haver-se utilitzat. S’han col·locat dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les dependències del Centre Catòlic i s’han substituït els programes de mà per codis QR a l’entrada del vestíbul.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive