Al·lèrgia a casa
Notícies relacionades
Al·lèrgia a casa

Trucs per combatre les al·lèrgies a casa

Els casos de persones amb al·lèrgies han augmentat en els últims anys per això és important mantenir la llar el més lliure possible de partícules que causen aquest problema

Durant els últims anys els casos d’al·lèrgies han augmentat, especialment durant els mesos de primavera. La Societat Espanyola d’Al·lergologia calcula que entre el 20 i el 25% de la població pateix en major o menor grau alguna malaltia al·lèrgica. El canvi climàtic i la contaminació són dos dels factors que potencien aquesta situació. Per aquelles persones que pateixen al·lèrgies és important comptar amb una llar neta i segura que eviti o disminueixi els símptomes.

Ventilació: és important tenir la casa ventilada però és millor que ho facis al migdia, ja que a primera i última hora del dia és quan hi ha una concentració més elevada de pol·len a l’ambient. També es recomana utilitzar cortines lleugeres que deixin passar l’aire però que serveixin per aturar les partícules més grans d’elements que produeixen al·lèrgia.

Productes de neteja: evita utilitzar aquells que porten molt d’aroma o perfum. Pots optar per aquells productes que compten amb ingredients naturals o no molt agressius. Quan facis neteja, utilitza sempre guants i mascareta, tant per protegir-te del producte com de partícules de pols o de pol·len que et produeixen esternuts.

Dormitori: cal ventilar el dormitori i el llit com a mínim una vegada al dia, preferentment al migdia. Si pateixes més al·lèrgies durant la primavera, cal rentar els llençols i la funda del coixí més sovint.

Aire condicionat: abans de posar-lo en marxa cal netejar els filtres i reixetes on es pot acumular pols. Si fa temps que l’aparell està aturat és important que passi una revisió a mans d’un expert per garantir que l’aire que estem respirant no conté partícules perjudicials per a la nostra salut.

Fundes antiàcars: per matalassos, coixins i sofà. Això t’ajudarà a reduir notablement els trastorns al·lèrgics provocats per aquest problema. A més, t’ajudarà a mantenir una millor higiene a la llar.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive