L'Ajuntament de Mataró no pot lluitar sol contra les ocupacions i reclama mesures i suports
L'Ajuntament de Mataró no pot lluitar sol contra les ocupacions i reclama mesures i suports

La policia demana col·laboració veïnal per combatre les ocupacions a Mataró

La Policia Local alerta que els desallotjaments immediats només són factibles si s'alerta de la usurpació de l'immoble tot just quan s'acaba de produir

De cara a combatre les ocupacions il·legals d'habitatges i immobles, és clau que la policia les detecti gairebé al mateix moment en què es produeixen. Per aconseguir-ho és imprescindible la col·laboració dels veïns, que solen ser els primers en detectar moviments estranys, tal i com va passar ahir dilluns al barri de Rocafonda de Mataró

La Policia Local ha fet públic el cas dels ocupes enxampats in fraganti intentant ocupar un pis al carrer Poeta Punsola, i ha posat de manifest que va ser gràcies a l'avís dels veïns que van poder actuar d'immediat i procedir a desallotjar-los. "La col·laboració ciutadana és fonamental per prevenir aquest delicte. Davant qualsevol sospita o indici d'ocupació, truqueu al 112", expliquen des del cos policial. En aquest cas es tractava d'una dona amb un menor que havien accedit a l'interior d'un habitatge i ja n'havien canviat el pany.

Fonts de la Policia Local destaquen que el desallotjament es va poder realitzar perquè van poder acreditar que la usurpació de l'habitatge tot just s'acabava de produir, de manera que es pot considerar que se'ls va enxampar in fraganti. "El fet de ser avisat pels veïns va ser fonamental per detectar la usurpació en el primer moment", constaten, ja que gràcies a la seva declaració es va poder provar que s'acabava de produir. 

IMG 4318

El bloc on es va produir un intent d'ocupació dilluns passat, al carrer Poeta Punsola. Foto: R. G. 

La policia pot procedir al desallotjament immediat dels ocupes quan queda clar que no viuen allà, sinó que s'hi acaben d'instal·lar. La realitat és que no hi ha un criteri del tot establert sobre la quantitat de temps que ha de passar des que s'ha produït la usurpació il·lícita, tot i que informalment es parla de 48 hores. Per això el testimoni veïnal és clau per acreditar que l'habitatge no és el domicili de les persones usurpadores.

En moltes ocasions, però, s'arriba quan ja és massa tard i legalment ja no queden escletxes per a fer un desallotjament immediat ja que no es disposa d'eines per acreditar que aquell no és el domicili habitual dels ocupants. 

 

Comentaris (17)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive