Ocupacions de pisos. Parlem amb experts.

Salva Fernández i Romuald Gallofré

Ocupacions de pisos: com afrontar-les?

Videoreportatge: parlem del problema que pateix Mataró amb dos advocats de la ciutat que ens expliquen per què la justícia és tan lenta, què cal fer...

Les ocupacions són un problema creixent a tot Catalunya, i Mataró no n'és l'excepció. En les últimes setmanes hem destacat diversos fets delictius vinculats a persones que estan ocupant de manera il·legal pisos del centre i altres punts de la ciutat. Per a la societat i pels veïns són un motiu d'inseguretat evident, però també són un problema per als propietaris. Més enllà dels pisos dels quals les persones jurídiques (bancs) en són propietaris, i que moltes vegades no es fan càrrec o desconeixen l'ocupació que molesta als veïns, uns clars afectats per tot plegat són els propietaris. Lluny dels grans aglutinadors de finques, molts es troben amb dificultats per expulsar del pis a gent que no té drets per ser-hi. Com ho poden afrontar?

Davant aquesta situació, entrevistem a dos advocats especialistes en el tema. Per una banda, Julio Naveira, fins l'any passat president del Col·legi d'Advocats de Mataró i una de les figures que més ha lluitat per intentar canviar la legislació vigent. L'altra és Jessica Martín, de Coll & Silveira Advocats i també especialista en la matèria.

Ocupacions. Foto: Cedida

Mossos davant d'un local ocupat a Mataró. Foto: Cedida

Amb aquestes dues figures volem intentar entendre quines dificultats tenen els propietaris, i els veïns de pisos ocupats, per poder solucionar un problema creixent a la ciutat i a tot el territori. Els ocupes adquireixen drets passat un temps? Què puc fer si un llogater deixa de pagar o no marxa quan acaba el contracte? Per què la legislació no canvia malgrat haver tingut governs de tots els colors polítics? Quines mesures legislatives es podrien dur a terme per facilitar la vida als propietaris dels pisos ocupats?

Comentaris (3)

Felicitats Fa 2 anys
Bon video. Us felicito
Xavier Fa 2 anys
No teniu un altre advocat que no sigui de Vox, Si.? I que parli català, Si? El Navieira aquest te tela! ...SI? Molt representatiu, et felicito fill!
Joan Planas Padró Fa 2 anys
Suposo que l'article ha quedat tallat. Feu la presentació, les preguntes i apa...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive