El bloc d'habitatges recentment ocupat al carrer Pujol de Mataró. Foto: R. G.
El bloc d'habitatges recentment ocupat al carrer Pujol de Mataró. Foto: R. G.

Ocupen un bloc d’habitatges de la Sareb al carrer Pujol de Mataró

Entre els ocupants del bloc de quatre habitatges hi ha una família amb un menor de sis anys i un grup d'almenys tres joves

Els veïns del carrer Pujol, en ple casc antic de Mataró, porten un parell de setmanes en alerta arran de l’ocupació d’un bloc d’habitatges sencer al número 29 d’aquest vial. Els residents de l’entorn de l’edifici, propietat de la Sareb, es mostren preocupats pels problemes de seguretat i de convivència que pugui comportar l’ocupació. Aquesta estaria protagonitzada per una família amb un infant de 6 anys, i també per un grup d'almenys tres joves.

L’immoble compta amb un pàrquing a la planta baixa on veïns de l’entorn hi tenen estacionats els seus vehicles, i dues plantes més amb almenys quatre habitatges, que portaven molt de temps buits. L’edifici havia pertangut a Caixa Laietana i actualment és de Caixabank després de l’adquisició de Bankia, i fins fa pocs dies la Sareb (societat gestora dels actius immobiliaris cedits pels bancs nacionalitats) el tenia com a immoble en venda anunciat a la seva pàgina web.

Hi van accedir escalant la façana, van canviar els panys i van revendre els pisos

Anteriorment hi havia hagut intents d’ocupació, segons expliquen els veïns, i la propietat va instal·lar-hi una porta reforçada per evitar-ho. Però, segons sembla, ara fa dues setmanes els ocupants van aconseguir accedir-hi escalant per la façana i entrant per un dels balcons. Se sospita que ho haurien fet “especialistes” en la matèria, que un cop dins haurien canviat els panys de la porta principal i de la de cada pis, i rellogat o revenut a altres persones. Una modalitat força habitual a la ciutat en els darrers temps.

Ocupació de pis al carrer Pujol 29 habitatge

Policia Local a l'immoble ocupat al carrer Pujol. Foto: R. G. 

Veïns del carrer tenen els seus vehicles al pàrquing de la planta baixa

Els veïns que tenen els cotxes al pàrquing de la planta baixa van tapiar-ne l’accés de cara a protegir els seus vehicles, després que, segons denuncien, el diumenge 26 de setembre diversos ocupants intentessin forçar-ne l’entrada. Els mateixos veïns expliquen que els ocupes han aconseguit accedir al subministrament d’aigua però de moment encara no tenen subministrament elèctric, tot i que han intentat en diverses ocasions connectar-se il·legalment als comptadors.

La Policia Local hi va fer acte de presència aquell diumenge i també hi ha tornat aquest dimarts, dia 5, per fer una inspecció a l’edifici. Segons fonts del cos, l'edifici està ocupat per sis persones, entre elles el menor de 6 anys, la situació del qual serà transmesa a Serveis Socials de l'Ajuntament. La policia ha iniciat la notificació de la usurpació a la propietat de l'edifici. La Unitat de Convivència del cos policial mataroní es farà càrrec del cas, que presenta similituds amb altres ocupacions recents de blocs de pisos sencers al centre de la ciutat, com ara els del carrer de Cuba.

Els veïns sospiten que els ocupants provenen de la nau que va ser desallotjada a meitats del mes de setembre a l’avinguda Perú, on hi vivien almenys una vintena de persones, ja que l’ocupació del bloc coincideix en les dates, però fonts policials han descartat, un cop identificats, que siguin els mateixos. Les mateixes fonts assenyalen que els ocupants no tenen un perfil especialment conflictiu. 

Comentaris (31)

aqui teniu Fa 2 anys
ja s'apropen els ocupes més als del Volem Acollir, segur que molts d'aqui del centre ja no diuen tant això mentre als barris estaven farts d'ocupes i delinquents fa temps. la hipocresia i egoisme humà t'acaba arribant allò que no veus i et poses en la pell dels demès
Rius Fa 2 anys
habia escoltat que per la falta de idees per atraure industries i comerços des de l'Ajuntament apostaven pel turisme però quina visió es portarien els turistes si al mateix centre de la ciutat veuen això, ple d'ocupes, delinquents i els nanos de sempre que donen una imatge de ciutat suburbi contrari a tota ciutat turística, és més aviat un Perpignan que una altra cosa però pitjor perquè ni al centre de Perpignan es troba això. Millor es repensin el turisme o treure aquests delinquents
Jordi Fa 2 anys
No petiu el govern Bote es feliç amb el carril bici, per cert he vingut des de l'Escorxador fins al parc fent SSS i sense veure cap bici ni patinet, però l'ocupació tant li fot
Joan Fa 2 anys
Doncs exactament el mateix, amb el mateix perfil d'okupants i el mateix origen, edifici buit propietat de Caixa Laietana, com a la Muralla Sant Llorenç, 22, fa més de 3 anys que es varen ocupar i no s'ha fet res, veïns emprenyats i resignats, serveis punxats, etc. aixó sí, la propeitat no va renovar el lloguer al restaurant dels baixos i varen tapiar-lo i allà s'està, podrint-se i havent-se perdut un local que mínimament dinamitzava el carrer
És normal vulguin ocupar... Fa 2 anys
Molts venen amb sons de sirenes des del Marroc. El seu Govern els empeny a marxar ja que són un sistema corrupte i liberal a més no poder. Aquí no troben on dormir, paguen a algú i aquest fa negoci, si negoci venent pisos que no són seus. A més, després algú els cobra per informar-los com empadronar, i com demanar després escolartizació, beca i la renda garantida.... Tot un negoci consentit i el sistema callant i donant. Estem fent l'imbècil tots de manera consentida.
Digo yo.. Fa 2 anys
... que, ni todos los que se ven en la necesidad de ocupar son “indeseables” ni los que tenemos techo somos “inocentes víctimas deseables”. Más criticables son las sociedades y bancos especuladores que se han hecho propietarios Gracias a la desgracia de muchos que perdieron su casa y ahorros en momentos difíciles, para mantenerlos cerrados e inhabitados. Una medalla para Caixa Laitena, Bankia, Caixa y todos los demás.. iguales comiendo del mismo pesebre.
Carme Fa 2 anys
yo tambien digo: así ya que los bancos se han enriquecido gracias a los que no han podido pagar las hipotecas, debemos bendecir a los que ocupan, y arrasan lo que ocupan, a la inmigración descontrolada (consentida por los que deberian procurar por el bieestar de los ciudadanos) y a los robos continuos que padecemos los que no ocupamos y pagamos los impuestos que esta lacra nos chupa? Mal vamos... a los primeros que hay que expulsar es a los politicos que lo permiten, despues a los otros.
Yo tambien digo Fa 2 anys
A ver el perfil de la inmesa mayoria de okupas ya sabemos cual es, jovenes delincuentes problematicos, o sea que mejor que el piso este vacio que con estos "vecinos", y de los pocos que no son "indeseables" tambien habria que ver si no son parasitos, vamos que no es lo mismo alguien que ocupa porque lo han echado del suyo por falta de pago al perder el trabajo, y quien NUNCA ha pagado nada porque desde que llega se dedica a okupar...y vivir del cuento, diferenciemos vulnerables de vagos.
Laura Fa 2 anys
Entonces, que les decimos a nuestros hijos? Estudia,trabaja y se honrado para que con mucho esfuerzo tengan un hogar digno? O le decimos que no hay problema, métete de okupa y a vivir del cuento!
La era Bote Fa 2 anys
...
Nuria Fa 2 anys
A Catalunya, volvem acollir,, es el que pasa, no els acullen a casa seca ,com no canviin les lleis I la policía els donin mes poder I ma dura....
Josep Lluís Fa 2 anys
Una okupació? Quina tonteria, això ja no és notícia a Mataró, la notícia seria que el municipals i els de l'ajuntament fesin quelcom, a part de cobrar per no fotre res, clar. Enlloc de d'anar ciontractar més municipals feu treballar d'una vegada els què ja cobren i no fan la feina, quina vergonya de ciutat ens esteu deixant.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive