Junta Local de Seguretat a Mataró, on s'ha analitzat l'estat de les ocupacions. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Junta Local de Seguretat a Mataró, on s'ha analitzat l'estat de les ocupacions. Foto: R.Gallofré

Les ocupacions baixen un 45% a Mataró en el darrer trimestre

Mataró registra unes 25 ocupacions consumades al mes, respecte a les 38 que es produïen durant la primera meitat de l'any

Sembla que les ocupacions van, per fi, a la baixa a Mataró, tot i que encara és aviat per confirmar que aquesta tendència s'acabi consolidant. En els darrers tres mesos han caigut un 45% respecte a la primera meitat de l'any, segons dades dels Mossos d'Esquadra.

La xifra s'ha donat a conèixer aquest dilluns, dia 28, durant la Junta Local de Seguretat de Mataró, que ha comptat amb la presència del Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i de l'alcalde, David Bote. Una trobada en la que s'ha analitzat l'evolució de tipologies delictives com ara les ocupacions. En aquest sentit, el conseller ha destacat que durant aquest darrer trimestre la mitjana d'usurpacions d'immobles consumades a Mataró ha estat de 25 al mes, una xifra elevada però lluny de les 38 mensuals que es produïen durant la primera meitat de l'any.

Elena ha assenyalat que la pressió policial dels diferents cossos de seguretat ha tingut a veure amb aquest descens, i ha destacat com a "molt rellevant" la detenció l'estiu passat dels vuit integrants d'una 'màfia ocupa' que operava a la capital del Maresme, a la que s'atribueix prop d'una seixantena d'ocupacions (cal recordar, però, que el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs). El conseller ha indicat, en tot cas, que són dades positives que "no només s'han de celebrar, sinó que ens ha d'esperonar a seguir en aquesta línia".

Junta Local de Seguretat. Foto: R.Gallofré

Junta Local de Seguretat. Foto: R.Gallofré

Lluita contra els multireincidents

Un altre tema que s'ha abordat és el de la lluita contra els delinqüents multireincidents, una problemàtica que a Mataró es resumeix en xifres com ara que la meitat dels detinguts durant el 2021 tenien antecedents. El Conseller d'Interior ha apuntat que s'han dut a terme un operatiu conjunt entre els cossos de seguretat, on també hi ha participat la Policia Nacional, que ha acabat amb dues persones multireincidents ingressant a presó, aprofitant també el canvi legal en aquest àmbit. "Això ens ajuda a aturar el fenomen de la reincidència, que des del punt de vista delictiu és especialment preocupant", ha dit. 

Bote celebra els canvis legals

L'alcalde de Mataró, David Bote, ha apuntat que la situació de la que es venia "no era fàcil" en matèria de delictes i d'ocupacions (amb un augment important de diversos fets delictius durant el primer semestre de l'any) i que això requeria moviments com ara més treball policial i canvis legals com ara l'enduriment de les penes per a la multireincidència (que ja s'ha aprovat al Congrés) o en l'àmbit de les ocupacions delinqüencials, pel qual alcaldes com ell mateix estan fent pressió a Madrid. "Hem d'apretar els delinqüents per aconseguir més ingressos a presó que signifiquin una reducció dràstica de delictes a Mataró i que millorin la vida dels nostres veïns", ha conclòs. 

 

Comentaris (18)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive