Policia Local de patrulla per Mataró, on els delictes han augmentat. Foto: R.Gallofré
Policia Local de patrulla per Mataró, on els delictes han augmentat. Foto: R.Gallofré

Els delictes augmenten un 42% a Mataró durant el primer trimestre de 2022

Els robatoris amb violència, els assalts a llars i botigues i els furts són algunes de les infraccions penals que més han augmentat respecte als tres primers mesos de 2021.

Els delictes han augmentat a Mataró de manera notable durant aquest primer trimestre de 2022, en comparació amb les dades registrades en el mateix període de l'any anterior. Els robatoris amb violència i intimidació a vianants, els robatoris a llars i establiments i els furts, així com els robatoris de vehicles, són algunes de les infraccions penals que més augmenten. Cal tenir en compte que el context dels tres primers mesos de l'any passat era diferent a l'actual, amb la Covid de nou en auge i amb l'aplicació, encara, de confinaments i restriccions de mobilitat. Però en aquest mateix període l'augment a Mataró és més de 12 punts superior a la mitjana catalana, i 10 punts respecte a la província de Barcelona

Les dades, avançades pel diari La Vanguardia, les ha fet públiques el Ministeri de l'Interior, en el seu estudi sobre les infraccions penals registrades en localitats superiors als 20.000 habitants, que al Maresme inclou els municipis de Mataró, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Masnou i Pineda de Mar. En concret, ho fan un 42,2% en la comparació anual, mentre que al conjunt de Catalunya l'augment és del 29%

Hi ha hagut 1,992 infraccions penals a Mataró, respecte a 1.401 el primer trimestre de 2021

Durant el primer trimestre de 2022 s'han registrat 1.992 infraccions penals a Mataró, respecte a les 1.401 del mateix període de l'any passat. La tipologia de delicte que més augmenta és la de sostracció de vehicles, que passa de 20 a 51. Destaca també l'augment en un 45% dels robatoris amb violència i intimidació, o del 61% dels delictes de lesions i baralles multitudinàries. També és preocupant l'Increment de furts, un 50%, i de robatoris a domicilis, un 35%. Pel que fa als delictes contra la llibertat i identitat sexual, han augmentat en un 50%, de 10 a 15%. 

Les principals dades (primer trimestre 2022-primer trimestre 2021)

 • Robatoris amb violència i intimidació: +45,2%
 • Robatoris amb força a domicilis: +35,3%
 • Furts: +50,7%
 • Robatori de vehicles: +155%
 • Delictes de lesions i baralles multitudinàries: +61%

Mataró és la setena ciutat de la província on més creixen els delictes

Totes aquestes dades s'han de posar en context , ja que l'activitat social i econòmica d'aquest primer trimestre de l'any dista força de la que es registrava en el mateix període de 2021, amb les dates posteriors a Nadal marcades per multitud de mesures restrictives com ara el tancament de botigues no essencials, el confinament municipal o la paralització d'activitats extraescolars, a banda de qüestions com el tancament de l'oci nocturn. Sigui com sigui, es tracta d'un increment superior al de la mitjana del país i també de la província, on l'augment ha estat del 31%. Mataró és la setena ciutat de més de 20.000 habitants de la demarcació on més creixen les infraccions penals, només darrere de Barcelona, Les Franqueses del Vallès, Igualada, Molins de Rei, El Prat de Llobregat o Vilassar de Mar.

Mataró ha celebrat aquest dimecres, dia 8, la Junta Local de Seguretat, a la qual hi ha assistit el Subdelegat del Govern d'Espanya a Catalunya, Carlos Prieto. Aquesta mateixa tarda l'alcalde, David Bote, té previst comparèixer per analitzar les dades en matèria de delictes i infraccions a la ciutat. Prieto ha avançat que "s'incrementen algunes dades delictives però l'efectivitat policial creix clarament". Quelcom que demostra, segons ell, que Mossos, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local "fan extraordinàriament la seva feina".

 

Comentaris (17)

Shark Fa 7 mesos
How the mayor and his cronies can sleep with such guilt, at bringing the scum and shit from another place to live, rob, rape , destroy mataro. Plus. A generalitat that only thinks about the run away terrorist / independent ex convicts that are now free to spread their poison again..
Bote, obre els ulls o al maig ni a l'atur et voldran Fa 7 mesos
Fa molt de temps els veïns de Rocafonda t'ho diem. T'ho vàrem dir a la reunió del Centre Cívic, però continues negant l'evidència. tot son fets puntuals, tot culpa dels altres. Gràcies per destrossar-nos el barri. En part, tu també ets còmplice.
Carme Fa 7 mesos
??? Perquè no es fan habitatges completament gratuïts per aquells/as Que no tenen res, econòmica i físicament parlant. Es la solució més adequada per tota la societat.
antoni Fa 7 mesos
Las leyes no ayudan, pero tus políticas municipales de seguridad, tampoco. Coje las riendas de este tema de una vez, Bote, que entre malos consejeros se quedan muchos buenos gestores. Explícales a los ciudadanos por qué quieres que el 90% de tu policia municipal trabaje de lunes a viernes en horario de oficina (como los 300 jefes que tiene) mientras por las noches y los fines de semana hay cuatro gatos para hacerse cargo de todo. Si lo haces para presionar a los mosos, creo que vas muy perdid
Andreu Fa 7 mesos
És evident que Mataró necessita un canvi. Votarem a ERC que està al cantó dels ocupas i amb polítiques a favor dels menas? Molta gent vota perque son d´un partit o unaltra i per tant, les accions polítiques no tenen consequències a les urnes. Doncs, Mataró necessita un canvi ja. Mataró necessita un vot útil com a mínim pels propers 4 anys.
toc toc Bote? Bote? hola? hi ha algú? Fa 7 mesos
Bote, passeja per Rocafonda a la nit. No, no és Marsella, és Mataró. Gràcies per portar la droga, incivisme i ocupacions a la ciutat.
Bote demana que? Fa 7 mesos
a veure la foto i la reunio simplement es per semblar que es vol fer algo i enganyar als 4 babaus de sempre, pero realment no es vol fer res, Bote es del partit del govern espanyol, ho te tan facil com parlar amb Iceta que segur que el coneix, i canviar lleis i codi penal, i ja esta, pero no volen, sin fins i tot fa poc PP i vox van presentar algo per endurir les ocupacions i el PSOE/PSC d'en Bote van votar en contra, la foto i les reunions son per enganyar, per disimular, per res mes.
Mataroní empipat Fa 7 mesos
l'article diu "segons ell, que Mossos, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local "fan extraordinàriament la seva feina"." De veritat? Aquest senyor es pensa que som imbécils!. Les dades parlen per si soles. Si les forces de l'ordre públic fessin la seva feina, tot aixó no hauria arribat a on ha arribat. Ah, aixó si! Sr, Bote: Dedicar a la policia a registrar la brossa o altres feines inutils, si!. Es molt mes important fer caixa amb el cotxe radar que la seguretat dels mataronins
Moha Fa 7 mesos
Hi han que roben tot i que cobren l'ajuda de 664€ des de facin els 18 anys fins els 21 anys. Tot per culpa del sistema judicial i per culpa del paternalisme de les esquerres ràncies. Això continuarà a pitjor, com ha passat a Barcelona ciutat vella. El fenomen mena ja era des dels anys 1998 _ 1999. Consulteu el temari del programa 30 minuts de TV3 de l'any 2001 O 2002, si no m'equivoco. Podrien comprovar que res a canviat. Al contrari, s'ha anat al pitjor. Part la comunitat magrebina esta fi
La Policia Local? Fa 7 mesos
El senyor Nieto diu que la Policia Local de Mataró fa extraordinàriament la seva feina. Sí, el que es fa a Mataró és extraordinari, està fora de l'ordinari: NO ES FA LA FEINA.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive